На Миколаївщині викрили незаконний гральний заклад

На Миколаївщині викрили незаконний гральний заклад

На Миколаївщині викрили незаконний гральний заклад
. Ілюстративне фото: Pexels

7 травня співробітники поліції викрили незаконний зал ігрових автоматів у місті Баштанка. Автомати та комп’ютерну техніку вилучили та направили на експертизу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За інформацією правоохоронців, потрапити до закладу могли лише клієнти з обмеженого кола, та тільки за попередньою домовленістю з адміністратором.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 ККУ "Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей". Санкція статті передбачає накладання штрафу до 680 тис. грн, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Триває досудове розслідування.

Що відомо

  • 14 липня 2020 року Верховна рада у другому читанні прийняла закон "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". Законопроєкт підтримали 248 народних депутатів.
  • Закон дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають три-п'ять зірок, а в чотири-п'ятизіркових — казино. Дозволений вік гравця азартних ігор — від 21 року.
  • До цього гральний бізнес в Україні був заборонений з 2009 року. Попри це, використовуючи закон "Про національні лотереї", різноманітні інтернет-лотереї та гральні онлайн-платформи змогли обійти законодавство та працювати напівлегально.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок