У Миколаївському центрі підтримки ВПО та ветеранів АТО запрацює сенсорна кімната для дітей

У Миколаївському центрі підтримки ВПО та ветеранів АТО запрацює сенсорна кімната для дітей

У Миколаївському центрі підтримки ВПО та ветеранів АТО запрацює сенсорна кімната для дітей
. Миколаївський центр підтримки ВПО та ветеранів АТО

У Миколаївському міському центрі підтримки ВПО та ветеранів АТО Миколаївської міської ради запрацює сенсорна кімната для дітей. Про це в ефірі програми "Сьогодні. Головне" розповіли директор Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО Миколаївської міської ради Віктор Мойсеєв та дитяча психологиня Ірина Артьоменко.

За словами Ірини Артьоменко, сенсорна кімната – це спеціально облаштоване приміщення, в якому є різноманітне обладнання для роботи з дітьми. Обладнання у кімнаті спрямоване на розвиток всіх органів чуття: зір, слух, смак, нюх та дотик.

"Ми плануємо роботу з дітьми ветеранів АТО та внутрішньопереміщених осіб. Вік – від п’яти до десяти років. Будуть проводитися корекційно-розвиткові заняття, також релаксаційні хвилинки, рухливі ігри тощо", – розповіла психологиня.

Сенсорна кімната має лікувально-розвивальне спрямування. Заняття будуть як в групах, так і індивідуально.

Ірина Артьоменко розповіла, що для кожної дитини розробляється цикл занять. Стандартний цикл складається з десяти уроків. За необхідності, курс може бути подовжено.

Читайте також: "Школярі з Миколаївщини можуть стати учасниками екоконкурсу "Мішечок". У чому його суть"

"Сама сенсорна кімната закуплена за гроші Світового банку. Раніше, до закінчення гранту 20 грудня 2020 року, вона утримувалася за гроші Світового банку. Тепер буде утримуватися за гроші місцевого бюджету", – розповів Віктор Мойсеєв.

Облаштували сенсорну кімнату 10 вересня 2020 року. За словами Віктора Мойсеєва, готові розпочати роботу 5 травня.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок