Дрон NASA не зміг з першої спроби здійснити четвертий політ на Марсі

Дрон NASA не зміг з першої спроби здійснити четвертий політ на Марсі

Дрон NASA не зміг з першої спроби здійснити четвертий політ на Марсі
. Фото: NASA

Дрон Ingenuity Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) 29 квітня не зміг з першої спроби здійснити свій четвертий політ на Марсі. 30 квітня спробу польоту повторять.

Про це повідомляє Лабораторія реактивного руху NASA у Twitter.

"З марсодроном все добре. Дані вказують, що він не перейшов у режим польоту, що і стало можливою причиною цього. 30 квітня ми повторимо спробу 4-го польоту", — йдеться у повідомленні.

У блозі NASA додається, що проблема, яку виявили спеціалісти ​​на початку квітня із таймером режиму польоту, спричиняє збої на старті вильотів у 15% випадків, чим і пояснюється даний інцидент.

Дрон Ingenuity

Ingenuity — роботизований дрон-розвідник для дослідження поверхні Марса з метою спрямування подальших пересувань ровера Perseverance. Маленький дрон у вигляді гелікоптера буде використаний для тестування і демонстрації технології польотів на Марсі. За результатами тестування NASA оцінить перспективність технології. Дрон повинен забезпечити розвідку місцевості для Perseverance.

Якщо технологія виявиться успішною, НАСА використовуватиме її у майбутніх місіях до Марса. Майже двокілограмовий мінігелікоптер коштував NASA близько 85 мільйонів доларів.

Що відомо

  • Національне агентство США з аеронавтики й дослідження космічного простору NASA опублікувало світлину морозних дюн Марсу.
  • Марсохід Perseverance ("Наполегливість") NASA записав перші звуки свого руху поверхнею Червоної планети.
  • Perseverance за допомогою камер для уникнення небезпек зробив кілька світлин власної тіні на Марсі.
  • 4 квітня марсохід Perseverance успішно скинув мінігелікоптер Ingenuity (Винахідливість) Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) на Марс.
  • 19 квітня NASA запустило перший безпілотний політ гелікоптера Ingenuity на Марсі.
  • 25 квітня гелікоптер NASA встановив рекорд під час третього польоту на Марсі. Того ж дня він з висоти сфотографував марсохід Perseverance.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок