Рада церков не бачить релігійних причин відмовлятися від щеплення проти коронавірусу

Рада церков не бачить релігійних причин відмовлятися від щеплення проти коронавірусу

Рада церков не бачить релігійних причин відмовлятися від щеплення проти коронавірусу
. Фото: УНІАН

Рада церков не бачать підстав відмовляти вірян від щеплень проти коронавірусу.

Про це під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявили предстоятель Православної церкви України Епіфаній, предстоятель Української православної церкви Онуфрій та глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

"Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій дійшла спільної позиції щодо вакцинації. Вона полягає в тому, що немає релігійних причин не проводити щеплення, а вакцинація має бути безпечною, доступною й добровільною", — повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Читайте також: "Те, що лякає людей і те, що їх насправді вбиває — це різні речі". Імунолог про вакцинацію і тромбоз

Окрім того, під час зустрічі очільники церков зазначили, що намагаються зробити все, щоб богослужіння були доступні онлайн, як це було минулого року; щоб люди зберігали дистанцію та надягали захисні маски.

Що відомо

  • В Україні з 28 квітня для проведення вакцинації проти COVID-19 відкрили 2127 пунктів щеплення.
  • В Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей.
  • До України прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Вантаж до аеропорту "Бориспіль" доставив літак Турецьких авіаліній.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що через затримки та зриви постачання вакцин проти COVID-19 Україна не отримала 3,9 мільйона вакцин. Проте, він сподівається, що у травні ситуація з постачанням вакцини покращиться.
  • 21 квітня Міністерство охорони здоров'я зареєструвало для екстреного використання вакцину AstraZeneca, вироблену в Південній Кореї.
  • Міністерство охорони здоров'я внесло зміни до Дорожньої карти вакцинації та скасувало дозвіл на вакцинацію публічних осіб залишками вакцини поза чергою.
  • Компанії, які мають у своєму штаті понад 50 працівників, охочих вакцинуватися, можуть записати їх у чергу на щеплення проти COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок