Як локдаун в Туреччині вплине на українських туристів. Пояснює посол

Як локдаун в Туреччині вплине на українських туристів. Пояснює посол

Ексклюзивно
Як локдаун в Туреччині вплине на українських туристів. Пояснює посол
. Ілюстративне фото: pixabay

Локдаун в Туреччині не вплине на українських туристів, однак мандрівникам доведеться дотримуватися загальних карантинних обмежень, а потрапити до країни зможуть тільки власники закордонних паспортів, виготовлених понад пів року тому.

Про це розповів Суспільному посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Безумовно, ця інформація, яка пролунала вчора щодо запровадження додаткових обмежень, а саме локдауну й комендантської години з 29 числа - безумовно що викликає величезний інтерес у багатьох українців і це зрозуміло. Тому хочу заспокоїти і поділитися чудовою новиною, особливо для тих, хто планував відпочинок саме у Туреччині - ці обмеження не будуть застосовуватися до українських туристів. Залишаються правила в'їзду для громадян України ті ж самі, тобто наявність довідки щодо негативного тесту на коронавірус, повинна буде також заповнена вчасно електронна форма, і, відповідно, страхування. Ось на останньому елементі я б хотів наголосити", — зазначив він.

Посол також наголосив, що по приїзду до країни підставою, для того, щоб до мандрівників не застосовувались обмеження є наявність закордонного паспорта із штампом перетину кордону, або інші документи, що підтверджують мету перебування чи поїздки до Туреччини, обмежень пересування теж немає.

"Будуть обмеження лише у пересуванні громадським транспортом: не допускається його заповнення більше ніж на п'ятдесят відсотків, що також важливо. Буде збережено авіасполучення, і навіть навпаки, ми говоримо про збереження рейсів, як чартерних, так і регулярних між країнами, між найбільш популярними напрямками", — відзначив Сибіга.

Щодо заходів захисту від поширення коронавірусу, які викорситовуються в країні посол зазначив, що усі готелі мають відповідну сертифікацію та існує процедура прихованих перевірок.

"Але окрім сертифікації щодо безпечного туризму, в готелях такі ж сертифікати мають, наприклад, такі великі інфраструктурні вузли як аеропорти. Це теж дуже важливо і воно додає впевненості гостям щодо мінімізації ризиків, пов'язаних з пандемією. Результатом цих обмежень турецька сторона бачить зменшення чи мінімізацію кількості захворювань на території своєї країни, паралельно з активною вакцинацією, я хочу нагадати, що Туреччина наразі входить в топ десять країн, щодо темпів успішної вакцинації свого населення, і якщо брати туристичну галузь, практично весь персонал, що працює з клієнтами, вакцинований", — розповів він.

Щодо обмежень для туристів, він наголосив, що наразі в Туреччині діє обов'язковий масковий режим, зокрема в готелях, соціальне дистанціювання — в усіх громадських місцях є спеціальне маркування — та дезінфекція.

"Найголовніші об’єкти, привабливі для туристів - музеї, античні міста - станом на сьогодні нам підтвердили, що будуть відкриті і доступні для огляду. Якщо брати інші об’єкти - маю на увазі, торговельні центри - вони будуть зачинені. Доступні будуть лише торговельні точки, магазини для закупки продуктів або ж предметів першої необхідності. Також треба пам’ятати, що ресторани також будуть зачинені. Тому харчуватися можна буде тільки у тих місцях, в яких ви проживаєте, або замовляти на виніс", — зазначив Сибіга.

Також посол наголосив, що наразі у Туреччині при в’їзді вимагається, щоб закордонний паспорт був дійсний не менше шести місяців на момент виїзду.

Що відомо

  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив про запровадження тритижневого жорсткого карантину у всіх регіонах країни з 29 квітня по 17 травня.
  • Туреччина посилила карантинні обмеження на два тижні на період святкування Рамадану через збільшення кількості нових випадків COVID-19. Зокрема, у Туреччині буде діяти комендантська година, а кафе та ресторани будуть зачинені до кінця свята.
  • 30 березня влада Туреччини посилювала карантинні заходи через зростання кількості хворих на COVID-19. Зокрема, у вихідні дні у країні діятиме комендантська година.
  • Туреччина розпочала кампанію вакцинації професіоналів туризму, аби стимулювати життєво важливу для економіки країни галузь, на яку у 2020 році істотно вплинула пандемія COVID-19.
  • 22 квітня Міністерство внутрішніх справ Туреччини оголосило триденну комендантську годину.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок