Одна трамвайна колія замість двох: у Харкові замовили проєкти реконструкції на Весніна

Одна трамвайна колія замість двох: у Харкові замовили проєкти реконструкції на Весніна

Одна трамвайна колія замість двох: у Харкові замовили проєкти реконструкції на Весніна
. Суспільне Харків

Комунальне підприємство "Міськелектротранссервіс" шукає розробника проєктів реконструкції трамвайного полотна по вулиці Весніна та Журавлівському узвозі. Очікувана вартість обох проєктів — 3,5 млн грн.

Як стало відомо з системи публічних закупівель "ProZorro", на Журавлівському узвозі планують демонтувати 2 км трамвайної колії в одноколійному вимірі, щоб встановити 1 км трамвайної колії з реверсивною схемою руху. Також планується реконструювати 1 км зовнішнього електропостачання.

Очікується, що проєкт реконструкції коштуватиме КП 2,4 млн гривень. Трамвайне полотно ремонтуватимуть на Журавлівському узвозі від вул. Пушкінської до вул. Челюскінців. Також тут хочуть зробити зовнішнє освітлення та підпірну стінку.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій — 23 квітня 2021.

Міське КП також замовляє проєкт реконструкції трамвайного полотна з облаштуванням освітлення на вулиці Весніна (від вул. Мироносицької до вул. Пушкінської). Його очікувана вартість — майже 1,2 млн грн.

По вулиці Весніна планують демонтувати 1,54 км трамвайної колії в одноколійному вимірі. Встановлять 975 м для реверсивного руху трамваїв. Також реконструюють зовнішнє електропостачання на ділянці 800 метрів. Пропозиції прийматимуться на ProZorro до 26 квітня.

Обидві закупівлі проведуть за спрощеною, допороговою процедурою, зазначає громадська організація "Харківський антикорупційний центр", яка відстежує закупівлі.

Що відомо

  • Вулицю Весніна, що переходить в Журавлівський узвіз, планують розширити на кілька смуг. Це рішення пов'язане з будівництвом віадуку біля метро "Київська", 15 лютого повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.
  • Передбачається, що внаслідок розширення дороги залишиться одна трамвайна колія, на якій організують реверсивний рух. Директор міського Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан розповів, що на час реконструкції трамвайний рух буде заміщений автобусом.
На початок