У міськраді розповіли про плани розширення узвозу в центрі Харкова

У міськраді розповіли про плани розширення узвозу в центрі Харкова

У міськраді розповіли про плани розширення узвозу в центрі Харкова
. google.com/maps/Олег Корецький

Вулицю Весніна, що переходить в Журавлівський узвіз, планують розширити на кілька смуг. Це рішення пов'язане з будівництвом віадуку біля метро "Київська".

Про це на пресконференції 15 лютого розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, підготовка проєкту будівництва віадуку біля станції метро "Київська" перебуває на завершальній стадії. Через віадук розширятимуть і узвіз, яким дорога від метро "Київська" йде до центру.

"Ми повністю будемо розширяти дорогу від Сумської до Весніна включно з трамвайними шляхами. Узвіз Весніна ми розширятимемо, щоб не створювати вузьке горлечко", — сказав Терехов.

Минулого тижня Суспільне намагалося з'ясувати деталі проєкту з розширення узвозу.

9 лютого директор міського Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан розповів, що на час реконструкції трамвайний рух буде заміщений автобусом. Передбачається, що внаслідок розширення дороги залишиться одна трамвайна колія, на якій організують реверсивний рух.

Як це позначиться на графіку руху, поки невідомо. 10 лютого заступник міського голови з питань інфраструктури Євгеній Водовозов сказав, що поки немає проєкту реконструкції, коментувати це питання зарано.

Що відомо

  • Візуалізацію реконструкції перехрестя на "Київській" показали на сесії наприкінці 2020 року. Віадук буде продовженням автомагістралі від вул. Мойсеївської до вул. Академіка Павлова, повідомляв 29 січня на пресконференції Терехов.
На початок