У Харкові проїзд у метро та комунальному транспорті залишать безплатним: що відомо

У Харкові проїзд у метро та комунальному транспорті залишать безплатним: що відомо

Харків, транспорт, проїзд
Ілюстративне фото. Тролейбусна зупинка в Харкові. Суспільне Харків

У харківському метро та наземному комунальному транспорті не повертатимуть плату за проїзд у 2024 році. Пасажири їздять безплатно з травня 2022 року.

Таке рішення ухвалили 22 листопада під час позачергової сесії міськради.

За її даними, на це передбачили майже 1,2 млрд грн.

Також на сесії внесли зміни до бюджету на 2023 рік.

"У зв’язку з перерозподілом бюджетних призначень збільшені видатки на забезпечення безкоштовного проїзду в міському пасажирському транспорті на 60 млн грн. Це обумовлено необхідністю приведення обсягів міжбюджетних трансфертів у відповідність до постанов Кабінету Міністрів України та розпоряджень начальника Харківської обласної військової адміністрації", — сказано в повідомленні.

Що відомо про безплатний проїзд у транспорті Харкова

16 травня 2023 року у Харкові частково відновили рух громадського транспорту: 16 травня на маршрути вийшли 14 тролейбусів та 68 автобусів, проїзд для пасажирів став безплатним.

З 24 травня харківський метрополітен почав приймати пасажирів.

Понад половина трамвайного парку Салтівського депо ушкоджена внаслідок численних потраплянь російських боєприпасів по підприємству. Окрім рухомого складу руйнувань зазнали адміністративна будівля та інші приміщення депо.

З Чехії та Німеччини передали близько 10 автобусів, замість зруйнованого транспорту в Харкові, повідомив директор Салтівського трамвайного депо Владислав Приймак. За його словами, для роботи його підприємства потрібно близько 30 млн грн на місяць.

18 серпня 2023 року депутати міськради внесли зміни до бюджету на 2023 рік за підсумками позачергової сесії. Через перевиконання дохідної частини бюджету погодили спрямувати 89 млн гривень на забезпечення безплатного проїзду у транспорті.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок