Британський штам COVID-19 виявили у хворих з Хмельниччини

Британський штам COVID-19 виявили у хворих з Хмельниччини

Британський штам COVID-19 виявили у хворих з Хмельниччини
.

Мутований британський штам коронавірусної інфекції виявили у хворих з Хмельниччини. Про це Суспільному розповів головний санітарний лікар області Микола Габрикевич.

За його словами, у лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я з 22 проб біоматеріалів важких хворих на COVID-19 у 9 виявили мутований штам коронавірусу.

"Це було відомо і ясно. Якщо він був зафіксований у сусідніх областях, то і на Хмельниччині є. Нам було просто потрібно офіційні результати аналізу з лабораторій ВООЗ", - каже Микола Габрикевич.

Додає, у британського штаму коротший інкубаційний період, а перебіг хвороби переноситься важче.

"У цього штаму коротший та прихованіший інкубаційний період. Людина може захворіти, але симптомів якийсь час не буде. Також захворювання важче переноситься пацієнтами", - говорить Микола Габрикевич.

Що відомо

  • Хмельницький обласний лабораторний центр на початку березня 2021 року передав 22 проби біоматеріалу від важких хворих з діагнозом COVID-19 у лабораторію ВООЗ. Ці проби мали перевірити на наявність британського штаму вірусу.
  • Британські вчені дійшли висновку, що лікування пацієнтів з COVID-19 за допомогою переливання плазми може провокувати мутації коронавірусу.
  • Вперше новий штам коронавірусу виявили у Великій Британії. Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що він може бути на 70% заразнішим, ніж вже відомий.
  • Після виявлення нового штаму COVID-19 понад 20 країн призупинили авіасполучення з Британією.
  • Новий штам збудника COVID-19 може витіснити інші варіанти цього вірусу у країнах Європи та Азії.
  • Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) повідомило, що мутований штам коронавірусу може привести до хибнонегативних результатів тесту на COVID-19.
На початок