Батькові загиблого військового з Миколаєва повернуть 270 тис. грн, викрадені з його рахунку

Батькові загиблого військового з Миколаєва повернуть 270 тис. грн, викрадені з його рахунку

Батькові загиблого військового з Миколаєва повернуть 270 тис. грн, викрадені з його рахунку
. Суспільне Миколаїв

31 березня Одеський апеляційний суд ухвалив рішення повернути викрадені гроші з рахунку батька загиблого військового Олексія Кваші. За рішенням суду, держава повертає 270 тисяч грн та виплачує ще 70 тисяч, як відшкодування моральних збитків. Про це розповів голова ГО "Асоціація учасників та інвалідів АТО" Ілля Шполянський.

За його словами, дії державних виконавців визнали неправомірними. Станом на 6 квітня, триває розслідування Нацполіції, визначаються люди, які будуть притягнуті до відповідальності. Поліція готує вручення підозр.

"Готується процедурне дисциплінарне звільнення державного виконавця і керівника виконавчої служби. Маємо надію, що Міністерство юстиції не подасть касаційну скаргу і найближчим часом рішення вступить в дію", – сказав Ілля Шполянський.

Зі слів Іллі Шполянського, адвокати з’ясували, що виконавчий лист був підробленим, людина, на рахунки якої переказали гроші, вказала невірні дані.

Що відомо

  • Дмитро Кваша втратив сина Олексія 7 липня 2015 року. Тоді держава їм з матір’ю виділила допомогу: 300 тисяч гривень.
  • Наприкінці грудня 2018 державна виконавиця Світлана Мартиненко з Кам'янського Дніпропетровської області списала з його картки 270 тисяч на чужий рахунок. Ще 27 тисяч у Дмитра забрали як виконавчий збір.
  • 26 листопада 2020 року біля стін ГУ Національної поліції Миколаївської області зібралися ветерани АТО/ООС, матері загиблих військових та представники Національного корпусу на "попереджувальний" мітинг. Вимагали від поліції розслідування справи про вкрадені гроші з рахунка Дмитра Кваші.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

На початок