У Британії з квітня почнуть тестувати COVID-паспорти на футбольних матчах та шоу коміків

У Британії з квітня почнуть тестувати COVID-паспорти на футбольних матчах та шоу коміків

У Британії з квітня почнуть тестувати COVID-паспорти на футбольних матчах та шоу коміків
. merkur.de

У квітні влада Великої Британії планує розпочати тестування системи використання COVID-паспортів. У пілотному режимі цю систему випробують під час проведення масових заходів, таких як музичні фестивалі та футбольні матчі.

Як повідомляє ВВС, перший захід, на якій випробують COVID-паспорти, стане комедійний вечір у Ліверпулі 16 квітня. Глядачів будуть додатково перевіряти на коронавірус до і після шоу.

Читайте також: Який вигляд мають паспорти вакцинації та як вони можуть змінити життя. Пояснюють експерти

Також COVID-паспорти збираються протестувати під час півфіналу та фіналу Кубка Англії, чемпіонату світу зі снукеру в Шеффілді, масового забігу в Хартфордширі, а також на кількох заходах у Ліверпулі, включаючи вечірку в нічному клубі, бізнес-конференцію і показ кіно в кінотеатрі. Завершити тестування системи планується до середини травня.

Однак, за даними The Guardian, у британському парламенті не підтримують ідею впровадження внутрішніх паспортів вакцинації та навіть створили альянс, аби протистояти цьому процесу. Натомість в уряді країни наполягають на прискоренні тестування системи COVID-паспортів, аби компанії могли послабити заходи щодо соціальної дистанції на території офісів.

Що відомо

  • У лютому в уряді Великої Британії заявили про намір впровадити паспорти вакцинації, які можна буде використовувати для подорожей.
  • В Євросоюзі планують впровадити так звані "сертифікати вакцинації" для тих, хто отримав щеплення від коронавірусу.
  • Угорщина вирішила запровадити COVID-сертифікати для людей, які зробили щеплення або перехворіли на коронавірус.
  • Президент Володимир Зеленський не виключає можливого введення паспортів вакцинації для тих, хто зробив щеплення проти коронавірусу.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
  • Уряд Греції звернувся до Єврокомісії з пропозицією запровадити паспорти вакцинації.
  • Уряд Китаю запроваджує цифровий сертифікат вакцинації для транскордонних поїздок на базі платформи соціальної мережі WeChat.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок