Рішення буде законне та обґрунтоване — Кириленко про заблоковану роботу Слов'янської міськради

Рішення буде законне та обґрунтоване — Кириленко про заблоковану роботу Слов'янської міськради

Рішення буде законне та обґрунтоване — Кириленко про заблоковану роботу Слов'янської міськради
. Павло Кириленко

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко втрутиться у ситуацію, що склалась у Слов'янську, де міська рада до цього часу не може ухвалити бюджет міста.

Про це він заявив під час брифінгу 2 квітня.

За словами очільника області, те що у Слов'янську досі не ухвалений бюджет доводить те, що обрані депутати не збираються виконувати обіцянки, а переслідують власні інтереси.

"Очільник міста обраний більшістю, він ні яким чином не впливає на ситуацію. Я нікого не захищаю, але існує законодавство, як формується депутатський корпус, призначаються заступники і депутатські комісії. Блокування цієї роботи ще раз каже, що ніхто з депутатів не налаштований на роботу", — сказав Кириленко.

Також він додав, що вимушений втрутитись в цю ситуацію в же розпочав процес збору інформації від уповноважених органів.

"Рішення яке буде прийняте, воно буде обґрунтоване та законне. Наразі я вже розпочав процес збору інформації від відповідних уповноважених органів по ситуації", — додав Кириленко.

Що відомо

  • Депутати міської ради Слов'янська 31 березня знов не змогли ухвалити бюджет. "За" проголосувало лише 19 депутатів. Повним складом не голосувала фракція політичної партії "ОПЗЖ"
  • На сайті Слов'янської міської ради 23 березня опублікували проєкти рішень про розпуск виконавчого комітету та звільнення заступників міського голови, а також про недовіру міському голові.
  • 17 березня у Слов'янську депутати зібрались на сесію міської ради. Депутати від проросійських партій заявили, що готові підтримати кандидатури Ольги Алтуніної на посаду секретаря міської ради. Також депутати від партії "Наш край" зареєстрували рішення про недовіру міському голові Вадиму Ляху.
  • 17 березня депутати Слов'янської міської ради на другому засіданні четвертої сесії проголосували за програму соціально-економічного розвитку, але не змогли ухвалити бюджет.
  • Міський голова Слов'янська дав доручення передбачити у регламенті міської ради норму про щорічне проходження наркологічного та психіатричного огляду депутатів міської ради та міського голови.
  • У Слов'янську депутати від проросійських партій вже кілька разів зривали роботу сесії міської ради.
  • 10 березня сесія міської ради у Слов'янську не відбулась через відсутність кворуму, у зали зареєструвались лише 17 депутатів з 38. На засідання не з'явились депутати від проросійських партій "ОПЗЖ", "Наш край" та "Мир та розвиток". Сесію перенесли на 11 березня.
  • 25 жовтня У Слов'янську відбулись вибори до міської ради та вибори міського голови. До міської ради пройшли шість політичних партій: "ОПЗЖ", "Опозиційний блок", "Слуга народу", "Партія миру та розвитку", "Наш край" та "Європейська солідарність".
  • У другому турі виборів міського голови, який відбувся 22 листопада" перемогу здобув висуванець від політичної партії "Опозиційний блок" Вадим Лях. Його опонентом був висуванець від політичної партиї "ОПЗЖ" Павло Придворов.

На початок