Нещасні випадки на виробництві: за рік на Миколаївщині постраждало майже сто людей

Нещасні випадки на виробництві: за рік на Миколаївщині постраждало майже сто людей

Нещасні випадки на виробництві: за рік на Миколаївщині постраждало майже сто людей
. УНІАН

У Миколаївській області внаслідок нещасних випадків на виробництві у 2020 році постраждали 98 людей. Крім того, на підприємствах сталося чотири групові нещасні випадки. Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповів головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі (АПК) та соціально-культурній сфері (СКС) управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Іваськевич.

У сільському господарстві за 2020 рік сталося чотири нещасні випадки, один з яких зі смертельним наслідком.

"Основними причинами аварій та нещасних випадків при експлуатації сільськогосподарської техніки під час проведення весняно-польових робіт можна назвати технічну несправність тракторів та іншої техніки, порушення технологічного процесу та технологічної дисципліни, непроведення перевірки знань з питань охорони праці працівниками господарств, відсутність медоглядів, а також засобів індивідуального та колективного захисту", — сказав Дмитро Іваськевич.

З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення впливу виробничих ризиків фахівці управління Держпраці у Миколаївській області протягом року здійснюють заходи контролю та виконують інформаційно-роз'яснювальну роботу на підприємствах.

Читайте також: "На Миколаївщині на території школи стався вибух котла"

На зустрічах з аграріями особлива увага приділялась безпечній експлуатації техніки та обладнання в період проведення весняно-польових робіт. Загалом у 2021 році превентивними заходами планують охопити понад тисячу підприємств області.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

На початок