Четверо загиблих поблизу Шумів: Зеленський звернувся до Макрона і Путіна

Четверо загиблих поблизу Шумів: Зеленський звернувся до Макрона і Путіна

Четверо загиблих поблизу Шумів: Зеленський звернувся до Макрона і Путіна
. УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) зробити все можливе для збереження режиму всеосяжного припинення вогню на Донбасі. З таким меседжем він звернувся після обстрілу бойовиками українських позицій поблизу селища Шуми на Донеччині.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Ціна війни — життя наших людей, мужніх і нескорених. Сьогодні (26 березня — ред.) ми знову втратили чотирьох захисників України. Щирі співчуття. Закликаю всіх лідерів "нормандської четвірки" і партнерів зробити все можливе для збереження режиму повного і всеосяжного припинення вогню", — заявив Зеленський.

Що відомо

  • За даними штабу ООС, 26 березня російські окупанти чотири рази відкривали вогонь в бік українських позицій неподалік населеного пункту Шуми. У результаті обстрілу загинули четверо українських воїнів, двоє дістали поранення.
  • Через обстріл поблизу Шумів українська делегація у Тристоронній контактній групі закликала ОБСЄ провести позачергове засідання безпекової підгрупи.
  • 15 березня СММ ОБСЄ зафіксувала зосередження танків окупантів з порушенням лінії відведення важкої техніки. Також окупанти продовжують укріплювати старі та облаштовують нові позиції.
  • За інформацією Головного управління розвідки, війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок