В Криму та на Донбасі окупанти незаконно утримують 376 українців – Денісова

В Криму та на Донбасі окупанти незаконно утримують 376 українців – Денісова

В Криму та на Донбасі окупанти незаконно утримують 376 українців – Денісова
.

На окупованих територіях Донеччини та Луганщини окупаційна влада незаконно утримує 267 українських громадян, а в анексованому Криму – 109.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

На тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу тривають незаконні арешти й затримання.

"РФ на тимчасово окупованій території півострова незаконно утримує 109 українських громадян, більшість з яких — кримські татари. На тимчасово окупованих територіях Донбасу незаконно утримуються 267 наших співвітчизників", — сказала Денісова у відеозверненні до учасників 46-ї Сесії ООН з прав людини.

Також вона розказала, що Росія ігнорує виконання резолюції Генасамблеї ООН від 16 грудня 2020 року та не допускає її та міжнародні моніторингові місії до окупованих територій для моніторингу дотримання прав і свобод українських громадян.

Денісова закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на РФ для звільнення всіх українських громадян.

Що відомо

  • 12 березня Денісова повдомила, що 268 українців незаконно ув'язнені на непідконтрольній Україні частині Донбасу, ще 114 — в окупованому Криму.
  • Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернеться до російського омбудсмана Тетяни Москалькової із закликом дотримуватися прав затриманого на адміністративній межі з Кримом українського військового Євгенія Добринського.
  • Український політв'язень Валентин Виговський, якого вже сьомий рік тримають у російській тюрмі, перебуває у важкому психоемоційному стані через повну ізоляцію.
На початок