Збірна Німеччини взяла трьох потенційних дебютантів на етап Кубка світу в Естерсунді. Хто вони

Збірна Німеччини взяла трьох потенційних дебютантів на етап Кубка світу в Естерсунді. Хто вони

Збірна Німеччини взяла трьох потенційних дебютантів на етап Кубка світу в Естерсунді. Хто вони
. Biathlon.com.ua

Всі троє біатлоністів раніше змагалися лише на рівні Кубка IBU.

Збірна Німеччини з біатлону оголосила склад на заключний етап Кубка світу, що відбудеться у шведському Естерсунді.

Етап у Швеції міг стати останнім для одного із лідерів збірної Німеччини Арнда Пайффера. Але 33-річний біатлоніст, який повідомив про закінчення кар'єри, не змагатиметься в Естерсунді.

Читайте також: Олімпійський чемпіон з біатлону Арнд Пайффер оголосив про завершення кар'єри

До складу збірної Німеччини на етап у Естерсунді потрапили 16 біатлоністів (по 8 у чоловічій та жіночій командах). В обох є потенційні дебютанти - до чоловічого складу Німеччини потрапили Юстус Штрелоу і Давід Цобель, до жіночого - Юліана Фрювірт.

Дебютанти збірної Німеччини: хто вони

Юстус Штрелоу гарантував собі участь на заключному етапі Кубка світу в Естерсунді завдяки виступам на етапах Кубка IBU. За регламентом змагань, право на виступ на Кубку світу могли отримати 10 біатлоністів, які показали найвищі результати у сезоні-2020/21 Кубка IBU.

Штрелоу у загальному заліку Кубка IBU став шостим. Загалом серед представників Німеччини до топ-16 потрапили троє біатлоністів, однак Філіп Наврат мав досвід виступів на рівні Кубка світу і брав участь на попередньому етапі в Нове-Место. А Лукас Фратцшер (14-е місце в заліку Кубка IBU) до складу на Естерсунд не потрапив.

Замість Фратцшера шанс дебютувати у складі збірної Німеччини отримав Давід Цобель (22-й у рейтингу Кубка IBU). Німецькі тренери не пояснили, чому надали перевагу саме йому, наголосивши на необхідності розвитку молодих біатлоністів.

"Ми повинні дуже добре та прискіпливо відноситися до розвитку талантів. Не можемо дозволяти собі помилки", - зазначив спортивний директор федерації біатлону Німеччини Бернд Айзенбіхлер.

Щодо Юліани Фрювірт, то вона, так само як і Штрелоу, гарантувала собі потрапляння до складу на Кубок світу в Естерсунді завдяки виступами на рівні Кубка IBU. У загальному заліку Фрюхвірт зайняла шосте місце, переможницею стала Ванесса Фогт, яка також вже виступала на рівні Кубка світу на етапі в Нове-Место (64-е місце в спринті).

Склад збірної Німеччини на етап Кубка світу в Естерсунді

  • Жінки: Меріон Дайгентеш, Юліана Фрювірт, Деніз Геррманн, Яніна Хетіх, Ванесса Гінц, Франціска Пройс, Ванесса Фогт, Анна Вайдель
  • Чоловіки: Бенедікт Долль, Філіпп Горн, Йоганнес Кюн, Ерік Лессер, Філіпп Наврат, Роман Різ, Юстус Штрелоу, Давід Цобель

Дебютанти збірної Німеччини: що відомо

  • Найвищий результат у кар'єрі Юстуса Штрелоу - перемога в одиночній змішаній естафети на чемпіонаті Європи-2021 (Душники-Здруй). В особистих гонках Штрелоу шість разів фінішував на подіумі на етапах Кубка IBU;
  • Давід Цобель лише двічі фінішував на подіумі в особистих гонках Кубка IBU - перемога та друге місце у спринті (Отепяя, 2019 та Брезно-Осрблі, 2021).
  • Юліана Фрювірт одного разу потрапляла на подіум в особистих гонках Кубка IBU - 3-е місце спринту в Отепяя.

Календар десятого етапу Кубка світу з біатлону

  • П'ятниця, 19 березня, 13:30. Спринт, жінки (7.5 км);
  • П'ятниця, 19 березня, 16:30. Спринт, чоловіки (10 км);
  • Субота, 20 березня, 13:15. Гонка переслідування, жінки (10 км);
  • Субота, 20 березня, 16:15. Гонка переслідування, чоловіки (12.5 км);
  • Неділя, 21 березня, 14:00. Мас-старт, жінки (12.5 км);
  • Неділя, 21 березня, 16:30. Мас-старт, чоловіки (15 км).
На початок