На Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Один український військовий загинув

На Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Один український військовий загинув

На Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Один український військовий загинув
.

За минулу добу бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Один український військовий отримав бойове травмування ще один отримав поранення не сумісні з життям.

Про це повідомляє штаб ООС.

"Окупанти гатили поблизу селища Катеринівки з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Біля Південного бойовики обстріляли позицій українських захисників з мінометів 82 калібру та великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні.

Додають, що внаслідок цього, один український воїн отримав бойове травмування. Військовослужбовця оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

"Поблизу Старогнатівки окупанти обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів, а біля селищ Тарамчук та Піски – ще й зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета.

За даними штабу, обстрілювали також неподалік Гнутового з великокаліберних кулеметів, а у передмісті Водяного - з ручних протитанкових гранатометів. У цьому ж напрямку було помічено інженерні обладнання позицій військ противника.

Як розповіли в ООС, поблизу населеного пункту Мар'їнка, збройні формування Російської Федерації вкотре здійснили обстріл позицій українських захисників. Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення не сумісні з життям.

Додають, що українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Зазначають, що станом на 7 годину ранку, 13 березня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню в районі Пісок. Противник відкривав вогонь у бік наших позицій з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. За даними штабу, поранених та загиблих немає.

Що відомо

  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.
На початок