Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні

Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні

Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні
. Суспільне Запоріжжя

Запорізький Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову - нічний домашній арешт.

Це рішення Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя прокуратура намагалась оскаржити й взяти Носова під варту на 60 діб. Однак апеляційна скарга була відхилена. Під час судового засідання прокурор навів аргументи, чому Ігоря Носова необхідно взяти під варту. За його словами, у медзакладі були грубо порушені вимоги протипожежної безпеки, що призвело до трагедії й загибелі 4-х осіб.

Натомість, адвокатка Ігоря Носова Вікторія Матсалаєва, наполягала: сама підозра, вручена раніше завгоспу, є необґрунтованою, й немає жодних причин ув’язнювати підзахисного. За її словами, Ігор Носов не уникає досудового розслідування, співпрацює з правоохоронцями, на хід слідства не тисне й жодним чином не впливає на показання свідків. Адвокатка вимагала залишити без змін запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні
Суспільне Запоріжжя

Сам Носов повідомив суддям, що неодноразово подавав бюджетний запит до Запорізької обласної ради з проханням профінансувати встановлення у лікарні автоматичної протипожежної сигналізації: "Але навіть, як би автоматична система протипожежної сигналізації й була встановлена, вона б не врятувала ситуацію. Сигнал надійшов би на пульт пожежної служби, і вони б приїхали. Але вони приїхали й без сигналізації - тоді, коли все було погашене."

Характеристику Ігорю Носову, як завідувачу господарської частини закладу, надав і директор Запорізької обласної інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко, який прийшов до суду підтримати свого колегу: "Що я можу сказати про Носова Ігоря Вікторовича? Крім добрих і вдячних слів, нічого. Це – дуже порядна і відповідальна особа. Як він завідує господарством, рівних йому немає. Нехай мені покажуть кращих. І так, як він відповідально ставиться до виконання своїх професійних обов’язків, я такої людини дуже давно не зустрічав."

У підсумку, Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокурора й залишив рішення слідчого судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя незмінним - нічний домашній арешт.

Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні
Володимир Шинкаренко. Суспільне Запоріжжя

Знімальній групі Суспільного директор лікарні Володимир Шинкаренко повідомив: голова Запорізької держадміністрації запропонував депутатам Запорізької обласної ради розглянути питання щодо звільнення його з посади керівника закладу. На наступній сесії депутати мають ухвалити остаточне рішення.

Що відомо

  • 3 лютого о 23.00 на першому поверсі в одній з палат реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні сталося займання. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла загиблих, серед них лікарка 1994-го року народження та троє хворих, які перебували на штучній вентиляції легень.
  • ГУ Нацполіції у Запорізькій області розпочало слідчі дії у зв'язку із пожежею у обласній інфекційній лікарні. Відповідального за техногенний та протипожежний стан лікарні затримано. Слідство розглядає кілька версій причини пожежі, серед яких можливі порушення пожежної безпеки, техніки безпеки під час роботи з обладнанням, а також несправність медичного обладнання.
  • Поліція Запоріжжя оголосила підозру завгоспу Обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову у порушенні правил безпеки, що спричинило загибель чотирьох людей.
  • Розгляд апеляційної скарги щодо обрання запобіжного заходу завгоспу Запорізької обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову перенесли на 17 лютого. Слідчий суддя Орджонікідзевського суду обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
На початок