Поліція оголосила підозру завгоспу Запорізької інфекційної лікарні

Поліція оголосила підозру завгоспу Запорізької інфекційної лікарні

Поліція оголосила підозру завгоспу Запорізької інфекційної лікарні
.

Поліція Запоріжжя оголосила підозру завгоспу обласної інфекційної лікарні у порушенні правил безпеки, що спричинило загибель чотирьох людей.

Про це повідомили в Нацполіції області. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому загрожує від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

Ситуацію прокоментувала речниця поліції Олена Лебединська:

"В ході досудового розслідування встановлено, що завідувач господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні 1956 року народження в порушення вимог ст. 15 ЗУ "Про охорону праці" та посадової інструкції, не зупинив роботу обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу життю та здоров’ю людей. Внаслідок цього 3 лютого під час проведення кисневої терапії виникла пожежа, яка призвела до загибелі трьох пацієнтів та лікаря анестезіолога", – розповіла речниця.

Що відомо

  • 3 лютого о 23.00 на першому поверсі в одній з палат реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні сталося займання. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла загиблих, серед них лікарка 1994-го року народження та троє хворих, які перебували на штучній вентиляції легень.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив терміново розслідувати причини пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні.
  • Головне управління Нацполіції у Запорізькій області розпочало слідчі дії у зв'язку із пожежею у обласній інфекційній лікарні. Відповідального за техногенний та протипожежний стан лікарні затримано.
  • Директор Запорізького КНЗ "Обласна інфекційна клінічна лікарня" Володимир Шинкаренко буде тимчасово відсторонений від посади задля забезпечення об’єктивності розслідування причин пожежі в цьому закладі.
На початок