У Миколаєві триває акція боротьби з гінекологічним раком

У Миколаєві триває акція боротьби з гінекологічним раком

У Миколаєві триває акція боротьби з гінекологічним раком
. Суспільне Миколаїв

До Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями у КНП "Пологовий будинок №3" міста Миколаєва з 4 до 8 лютого триває акція боротьби з гінекологічним раком.

Директор закладу Андрій Грибанов розповідає, що захворюваність на онкологію серед жінок зростає щорічно. Причиною називає не своєчасне звернення до лікарів у разі проблем зі здоров’ям.

Для виявлення ранніх стадій захворювань лікарі радять робити онкоогляди раз на пів року - рік.

Гінекологиня та лікарка ультразвукової діагностики (УЗД) Ольга Баранчук радить будь-який вид онкоогляду проходити не менше, як раз на рік. Найефективнішим обстеженням називає УЗД органів малого тазу. Завдяки апарату вдається виявити захворювання та новоутворення, яких візуально лікар не може помітити.

"За вчорашній день (4 лютого - ред.) було 142 консультації, було зроблено дві гістероскопії, це теж такий метод, який дозволяє діагностувати на ранніх етапах онкопатологію порожнини матки. Були виявлені так звані передпухлинні захворювання. На щастя, не було виявлено злоякісних захворювань", — розповів директор КНП "Пологовий будинок №3" Андрій Грибанов.

Читайте також: "На Миколаївщині рак молочної залози на першому місці серед онкологічних захворювань"

Протягом минулого року, після візиту до акушера-гінеколога у КНП "Пологовий будинок №3", рак виявили у 60 жінок.

Обстеження у пологовому будинку безкоштовні.

На початок