У Кропивницькому під час тренування в басейні помер чоловік

У Кропивницькому під час тренування в басейні помер чоловік

Оновлено

У басейні кропивницького спортивного комплексу помер чоловік.

Йдеться про 32-річного блогера Юрія Ворожка. Інформацію Суспільному підтвердили рідні чоловіка та керівник спортивного комплексу Гарік Хачатрян. Він сказав, що надасть коментар після висновків судово-медичної експертизи.

"Під час огляду тіла видимих ознак насильницької смерті не виявили. Причину смерті встановлять в результаті проведення судово-медичної експертизи", — сказала речниця поліції області Віталіна Бевзенко.

За зверненням до поліції родички померлого чоловіка, інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 статті 136 Кримінального кодексу України (не надання допомоги людині, яка перебувала в небезпечному для життя стані). Карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Фельдшер Сергій Табачук розповів Суспільному, що отримали виклик у спортивний комплекс о 10:11. "Швидка" приїхала туди о 10:16. У басейні він побачив, як інструкторка надає першу домедичну допомогу чоловіку. Медик провів серцево-легеневу реанімацію. Вона не принесла ефекту, зафіксували смерть чоловіка. За словами фельдшера, щоб врятувати людину, треба надавати допомогу упродовж п’яти хвилин після утоплення.

Юрій Ворожко мав понад мільйон підписників на YouTube. Він ініціював і знімав відео соціальних експериментів, займався благодійністю — допомагав ЗСУ, бездомним, іншим людям, які потребували підтримки. Прощатимуться з Юрієм 28 лютого о 13:15 на Далекосхідному кладовищі.

На початок