Загинули двоє людей і троє котів. Подробиці пожежі у Кропивницькому

Загинули двоє людей і троє котів. Подробиці пожежі у Кропивницькому

У Кропивницькому з’ясовують причину пожежі на вулиці Героїв Маріуполя, яка сталась 21 лютого. Мають на це три дні. Під час пожежі загинули двоє людей та троє котів.

Кропивничанка Лідія Флоренко мешкає на третьому поверсі, під квартирою, де сталась пожежа. Розповіла, що це була не перша пожежа у квартирі сусідів.

"Сміття носили додому. Це не вперше пожежна приїздила. Напевно четвертий. І влітку була теж пожежна. Їх попереджали. І пожежники нам сказали, що ми живемо на пороховій діжці. Бо там же захламлене все. Тепер немає двох людей. А могли б жити".

Під час пожежі разом з господарями загинули й троє котів, розповіла майстерка житлово-експлуатаційної організації №2 Віра Гаврилюк. З її слів, працівники ЖЕО прибрали обгоріле сміття, скарг на відсутність електрики в інших квартирах не отримували.

"Світло є. Я рано приїхала, обійшла квартири – ніхто не поскаржився, що немає світла. Квартира опечатана пожежниками – бачила двері. Ми прибираємо сміття. Наші працівники склали його на купу, завтра буде машина – вивеземо на смітник. Там дуже багато".
"Там не вперше горіло". Що відомо про пожежу із загиблими у Кропивницькому
Вхідні двері квартири, де сталась пожежа, опечатали пожежники. Фото: Суспільне Кропивницький

О 10:00 22 лютого у квартирі, де сталась пожежа, був обгорілий балкон та вікно. Зі слів майстерки, їх закриють плівкою.

"Там не вперше горіло". Що відомо про пожежу із загиблими у Кропивницькому
Речі, які обгорілі під час пожежі. Фото: Суспільне Кропивницький

Повідомлення про пожежу у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхівки отримали о 18:00, розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак.

"Прибувши на місце події, рятувальники виявили у квартирі тіла двох загиблих – чоловіка та жінки. Горіли три квадратних метри речей домашнього вжитку".

О 18:38 пожежу, сказала, загасили. Причини займання та смерті людей встановлюють.

На початок