"Розуміли, що гол — питання часу". Ілля Забарний — про перемогу над Мальтою у відборі Євро-2024 з футболу

"Розуміли, що гол — питання часу". Ілля Забарний — про перемогу над Мальтою у відборі Євро-2024 з футболу

Ексклюзивно
"Розуміли, що гол — питання часу". Ілля Забарний — про перемогу над Мальтою у відборі Євро-2024 з футболу
. Ілля Забарний у матчі з Мальтою. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар захисника збірної України для Суспільне Спорт.

Збірна України здобула другу перемогу у відборі Євро-2024 з футболу. На номінально домашньому полі словацької Трнави команда Сергія Реброва мінімально здолала Мальту (1:0).

Долю матчу визначив реалізований Віктором Циганковим пенальті — другий у зустрічі після хиби Андрія Ярмоленка за 20 хвилин до того.

Третій поспіль повний матч за "синьо-жовтих" провів захисник Ілля Забарний, від початку року — футболіст англійського "Борнмута", що в день матчу з мальтійцями залишився без головного тренера.

Враженнями від матчу в Трнаві Ілля поділився після матчу в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт. Зокрема, розповів про перебіг зустрічі з Мальтою та причину, з якої не гратиме у червні на молодіжному Євро-2023.

  • Про матч із Мальтою:

"Хороший суперник, важкий матч. У першому таймі була спека, сонце пекло, і десь відчувалася втома. Але всі розуміли, що дуже важливо сьогодні перемогти. І ми це зробили".

"Це гра, нереалізований пенальті — її частина. В нас ще був час, і я думаю, всі розуміли, що гол — це лише питання часу. Час був, ми довели до голу та спокійно закінчили гру".
  • Про підтримку українських фанів у Словаччині:

"Звісно, це дуже приємно — бачити українських людей на трибунах. Вони палко підтримують тебе, заряджають. Дуже щасливий це бачити".

  • Про подальші плани:
"Потрібно трохи відпочити. Особисто в мене була травма важка. Зараз награв — і треба трішки відпочити, відновитися, готуватися до важкого сезону. Бо ще інколи [пошкодження] турбує".
  • Про звільнення головного тренера "Борнмута":

"Сприймаю це нормально. Добре знаю тренера [Гарі О'Ніла], що пішов. Прикро, але рухаємося далі".

  • Про молодіжний чемпіонат Європи:

"Молодіжку буду підтримувати. Шкода, що не поїду. Розумію, що якщо поїду, проведу там багато матчів і одразу після цього поїду на збори — в мене буде сезон дуже важкий, після травми дуже важко. Боюся, що через пару місяців втрачу себе. Тому маю відновитися та з новими силами допомагати клубу та національній збірній".

Ілля Забарний у збірній України: що відомо

  • Матч проти Мальти став 27-м для Забарного в національній команді. У ворота Північної Македонії (3:2) він забив свій дебютний гол за збірну.
  • Прийдешній сезон 2023/24 стане першим повним для захисника в АПЛ. До "Борнмута" Ілля перейшов у січні з київського "Динамо".
  • Україна після перемоги у Трнаві закріпилася на другій сходинці у відбірковій групі С. Наступний матч — номінально домашній проти Англії — команда Сергія Реброва проведе 9 вересня.
На початок