У ЗСУ спростували заяву Пригожина про загибель командувача тероборони Танцюри

У ЗСУ спростували заяву Пригожина про загибель командувача тероборони Танцюри

Оновлено
Командувач тероборони Ігор Танцюра
. Командувач тероборони Ігор Танцюра. Фото: Facebook Сухопутні війська ЗСУ

У Збройних силах України спростували заяви власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про нібито вбивство командувача Сил територіальної оборони України Ігоря Танцюри під Бахмутом.

Про це Суспільному повідомив речник Командування Сил територіальної оборони ЗСУ Денис Зелінський.

"Ми офіційно спростовуємо це твердження. Ми не коментуємо будь-яких вкидів ворожої пропаганди. Всі живі та здорові", — сказав він.

Після спростування інформації про загибель Танцюри, Євген Пригожин сказав, що "вагнерівці" будуть працювати далі".

Раніше голова найманців ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив про знищення під Бахмутом автомобіля, в якому "імовірно перебував" Танцюра.

"Сьогодні артилерійськими підрозділами ПВК "Вагнер" при підході резервів із населеного пункту Часів Яр до населеного пункту Бахмут було знищено бронеавтомобіль, у якому, ймовірно, перебував командувач силами територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра", — йдеться у заяві Пригожина. За його словами, автомобіль із Танцюрою їхав до Бахмута.

Оновлення: Заява власника ПВК "Вагнер" Пригожина про вбивство командувача Сил тероборони Танцюри не відповідає дійсності, але спроба усунення командувача була. Про це Суспільному повідомив Роман Грищенко — командир 127-ї бригади Сил тероборони. За його словами, Танцюра відвідував підрозділи українських військових.

"Так, були спроби зі сторони ворога уразити командувача, але він живий, здоровий, неушкоджений, продовжує виконувати обовʼязки", — додав Грищенко.

Бахмут. Усі останні новини

15 травня 2022 року президент Володимир Зеленський призначив на посаду командувача Силами територіальної оборони генерал-майора Ігоря Танцюру. До цього Танцюра обіймав посаду начальника штабу – заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. З початку повномасштабної російської агресії проти України був одним з тих, хто керував обороною Києва: обіймав посаду начальника штабу угруповання військ оборони столиці, розповіли Суспільному в пресслужбі командування Сухопутних військ.

11 квітня 2022 Володимир Зеленський нагородив Ігоря Танцюру орденом Богдана Хмельницького III ступеню.

Читайте також

"Працював учителем історії, армійського досвіду не мав". Історія військового 128 бригади Сергія із Хмельниччини

Продовжують службу. На Миколаївщині в Центрах укомплектування працюють військові, комісовані з фронту після поранень

"Там ніхто не біжить і за спину не ховається" – прикордонник на позивний "Сьомий" з Бахмута

На початок