"Поверхи склалися до фундаменту". Російські війська вдень завдали авіаракетного удару по Авдіївці

"Поверхи склалися до фундаменту". Російські війська вдень завдали авіаракетного удару по Авдіївці

"Поверхи склалися до фундаменту". Російські війська вдень завдали авіаракетного удару по Авдіївці
. Авдіївка, квітень 2023 року.Фото: Anatolii Stepanov/AFP/Getty Images

Зранку російські війська кілька разів обстріляли стару та центральну частини Авдіївки з "Градів", двічі вдарили танками. Об 11 годині армія РФ завдала авіаракетного удару по центру міста.

Про це Суспільному повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Багатоповерхові дві будівлі склалися. Всі три поверхи, до фундаменту. Інформації по людях ще немає", — сказав Барабаш.

За його словами вночі армія РФ один раз обстріляла стару частину міста.

В Авдіївці станом на 30 квітня залишаються 1782 людини, серед них 12-річний хлопець — його шукають. Жителі забезпечені їжею та продуктами, зазначив начальник МВА.

Що відомо про обстріли Донеччини

29 квітня на Донеччині не було загиблих та поранених. Військові РФ чотири рази вдарили по Великій Новосілці, п'ять разів обстріляли Авдіївку, де влучили по житловому сектору, по території коксохімічному заводу.

У фронтовій Авдіївці Донецької області залишається одна дитина — 12-річний хлопчик. Його сім'я переховується та відмовляється від евакуації.

Російські військові вночі обстріляли Краматорськ. Загиблих та поранених немає, Армія РФ влучила у промзону та приватний сектор. Всього по місту випустили 5 ракет: 2 ракети впали у полі за містом, 2 у промисловій зоні, 1 — у приватному секторі поблизу житлового будинку, але пошкодила лише асфальтове покриття.

Увечері 29 квітня та вночі 30 квітня російські військові обстріляли Костянтинівку. Загиблих та поранених немає, повідомили в МВА. О 17:10 під обстріл з артилерії потрапив район "Сантуринівка" — пошкоджені десять будинків. О 00:30 30 квітня війська РФ здійснили ракетний удар по місту — пошкоджені об'єкт інфраструктури, шість автівок, два причепи.

Зранку 29 квітня окупанти обстріляли селище Малотаранівку поблизу Краматорська. Дитина дістала тяжкі опіки. Також за минулу добу окупанти 15 разів били по Авдіївці, вночі завдали удару по Святогірську. Всього під обстріл потрапило 12 населених пунктів.

27 квітня армія РФ з артилерії та ракет завдала ударів по містам Курахове та Костянтинівка. Поцілили в промзону, пошкодили будинки, дитячий садок, лікарню.

26 квітня російські військові обстріляли Дружківку на Донеччині. Травмованих та загиблих немає. Обстріл почався о 12:30 та тривав пів години. Є пошкодження у приватному секторі. Зруйновані приватні будинки та перебиті газопроводи.

Ввечері, 26 квітня, російські військові обстріляли Костянтинівську громаду. Обстріл стався о 21.15.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок