На Миколаївщині відбувся обмін військовополоненими між Україною та РФ

На Миколаївщині відбувся обмін військовополоненими між Україною та РФ

Уточнено
На Миколаївщині відбувся обмін військовополоненими між Україною та РФ
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

На території Миколаївської області відбувся обмін полоненими між Україною та Російською Федерацією. Так на підконтрольну Україні територію повернулося 17 людей.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Єлизавета Кротик з місця події.

За інформацією народного депутата Ігоря Копитіна, серед звільнених з російського полону українців 16 військовослужбовців та один цивільний.

Антона, Сергія та В’ячеслава сьогодні разом із іншими військовими повернули додому. Більше двох місяців чоловіки провели в полоні. Тримали їх на території Росії.

"Тримали майже по всій Росії. Ми були у трьох російських шпиталях. Спочатку були у нашому Сватовому, на Луганщині. Потім перевезли нас у Воронезьку область, у Росош. Потім Курськ. Потім до Сімферополя, до Криму", — розповіли чоловіки.

На Миколаївщині відбувся обмін військовополоненими між Україною та РФ
Антон, Сергій та В’ячеслав, який вдалося повернути з російського полону. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Серед людей, котрих вдалося повернути, є п'ятеро поранених. За словами народного депутата Ігоря Копитіна, станом на 28 червня їхньому життю нічого не загрожує.

"На жаль, ця процедура не йде так швидко, як хотілось, але координаційний штаб і ми все робимо, щоб цей процес якнайшвидше міг рухатись і щоб хлопці наші скоріш повернулись додому", — сказав Ігор Копитін.

Читайте також: "З 24 лютого російські війська пошкодили або знищили понад 6 100 цивільних об’єктів на Миколаївщині — ОВА"

Зустріти українських військових приїхала Тетяна. Брат жінки досі перебуває в полоні. Мріє про його повернення. Тетяна розповідає, востаннє він виходив на зв’язок 20 травня з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

"Мій брат не виходить на зв’язок зовсім. Де він перебуває, також мені невідомо. 20 травня останній раз він вийшов на зв’язок ще з території заводу "Азовсталь". Виходив на зв’язок коли як. Колись вдавалось два дні підряд вийти на зв’язок, коли не було його на зв’язку чотири дні, тиждень, тобто дуже по-різному", — розповіла Тетяна.

Загалом, за інформацією нардепа Федора Веніславського, вдалося обміняти 15 російських військовополонених на 17 українських. Це був 13-й обмін військовополоненими між Україною та Росією.

Робота з повернення усіх військових та цивільних до України триває, повідомляють в Координаційному штабі з питань військовополонених.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок