Жіноча збірна України з біатлону розпочала підготовку до сезону без лідерок: у чому причина

Жіноча збірна України з біатлону розпочала підготовку до сезону без лідерок: у чому причина

Ексклюзивно
Жіноча збірна України з біатлону розпочала підготовку до сезону без лідерок: у чому причина
. Getty Images

До тренувального процесу вже залучили спортсменку з команди "Б".

Жіноча збірна України з біатлону розпочала перший навчально-тренувальний збір задля підготовки до змагального сезону 2022/2023.

Наразі українські біатлоністки працюють під керівництвом Олександра Кравченка в Сянках, що на Львівщині. Водночас одразу три спортсменки поки що не прибули до тренувальної бази, про що Суспільне Спорт повідомив головний тренер збірної.

Так, у перших зборах у складі команди "А" мали взяти участь Юлія Джима, Олена Білосюк, Дар'я Блашко, Ірина Петренко, Анастасія Меркушина, а також Анна Кривонос, яка в останній момент замінила Юлію Журавок.

Читайте також: Збірна України з біатлону назвала остаточний склад команди "А" на сезон 2022/23

Однак, за інформацією Суспільне Спорт, і Блашко, і Джима проведуть перший збір за кордоном у Словенії, готуючись індивідуально. При цьому до тренувального процесу в Сянках мала б бути залучена і Білосюк, однак біатлоністку поки що не відпустили з лав Національної гвардії України. Раніше в таку саму ситуацію потрапив лідер чоловічої команди Дмитро Підручний.

Читайте також: Збірна України з біатлону розпочала підготовку до сезону без Дмитра Підручного: у чому причина

Таким чином зараз у Сянках участь у зборах беруть Петренко, Меркушина, Кривонос та Валентина Семеренко, яка входить до команди "Б".

Що відомо

  • Збори в Сянках триватимуть із 4 до 19 червня. А вже з 30 червня жіноча збірна планує тренуватись в австрійському Обертіліасі.
  • Перший старт сезону для збірної України має відбутись у німецькому Рупольдингу. Там із 25 до 28 серпня там проходитиме літній чемпіонат світу з біатлону.
  • Водночас перший етап Кубка світу в сезоні 2022/2023 відбудеться у фінському Контіолагті з 29 листопада до 4 грудня. А перший етап Кубка IBU пройде 24-27 листопада в норвезькому Шушені.
Читайте також: "Завдання – зробити команду командою". Кравченко – про призначення головним тренером жіночої збірної з біатлону
На початок