У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації

У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації

Ексклюзивно
У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації
. Єлизавета Серватинська, Суспільне

З 1 листопада столиця переходить до "червоної" зони карантину. Напередодні у пунктах вакцинації від коронавірусу вишикувалися черги із сотень охочих зробити щеплення від COVID-19.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, біля пункту вакцинації у Міжнародному виставковому центрі станом на 15 годину була черга з близько 200 людей.

У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації
У Києві виникли черги у пунктах вакцинації. Каріна Бугайченко, Суспільне

На місці біля МВЦ чергує представник муніципальної охорони, який контролює просування черги й інформує, до якої черги й кому доєднатися. Є дві черги, без запису (до 200 людей) та за записом (близько 50 людей).

Один з охочих вакцинуватися Вадим Глитень розповів Суспільному, що прийшов о 5 ранку і отримав номер 485 в черзі. Він зайняв чергу для себе й своєї родини.

"Вчора о 10 вечора я виїхав з Одеси в Київ, я тут прописаний, працюю будівельником. Приїхав сюди о 5 ранку і був 485 в черзі. Я зайняв чергу для всієї родини, а родина в мене велика. Приїхали всі ми вакцинуватися. Два брати, два куми, кум кума, кум куми і тещу забрав з собою, тому що треба, щоб була ця вакцинація. Теща вже в такому віці, 58 років, що треба зробити щеплення, бо в неї 4 квартири, 2 магазини. Вона не буде хворіти, буде танцювати", — розповів Вадим Глитень Суспільному і додав, що буде робити Pfizer, оскільки часто виїжджає за кордон.

У ТРЦ "Гулівер" у столиці — невелика черга, але приймають лише за попереднім записом.

У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації
У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації. Каріна Бугайченко, Суспільне

Також у Києві відкрили пункт вакцинації на НСК "Олімпійський. Як розповіли працівники центру, щеплення у центру проводитимуть схваленими Міністерством охорони здоров'я вакцинами. У чергу там вишикувалися кілька сотень людей.

У Києві в останній день перед локдауном виникли черги у пунктах вакцинації
Як кажуть медики, найзатребуваніші вакцини — Pfizer і СoronaVac. Каріна Бугайченко, Суспільне

31 жовтня пункт вакцинації працюватиме з 10.00 до 17.00. 1 листопада – з 11:00 до 19:00. Наразі у пункті працюють 2 медсестри, 1 фельдшер-реєстратор, 1 лікар. Як розповів один з охочих зробити щеплення Віталій, він обрав для себе CoronaVac.

"Буду вакцинуватись Coronavac, кажуть, що вона найлегша. Півтора місяця тому я перехворів СOVID-19, тому не хочеться давити знову на організм. Вирішив вакцинуватися через обмеження транспортні й тому що потрібно працювати", — зазначив чоловік.

Що відомо

  • Міністерство цифрової трансформації скасувало вимогу, за якою електронний сертифікат про вакцинацію у додатку "Дія" можна було отримати тільки з використанням функцій Дія.Підпис.
  • З 1 листопада у Києві почне діяти "червона" карантинна зона, за якої користуватися метрополітеном та іншим громадським транспортом дозволено лише за наявності сертифікату про вакцинацію, ПЛР-тест, який зроблено не більш ніж за 72 години до поїздки або сертифікат про одужання.
  • З 1 листопада наявність сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 або тестів у пасажирів громадського транспорту столиці будуть перевіряти спеціальні рейди.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок