Уряд не буде посилювати карантин на Великдень і травневі свята – Шмигаль

Уряд не буде посилювати карантин на Великдень і травневі свята – Шмигаль

Уряд не буде посилювати карантин на Великдень і травневі свята – Шмигаль
. УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив 28 квітня, що посиленого карантину на Великдень і травневі свята в Україні не буде, проте посилять заходи контролю за дотриманням встановлених обмежень.

Про це він заявив під час засідання Кабміну.

"За минулий тиждень одразу три області залишили червону зону карантину — Чернівецька, Львівськаі Одеська. Ми бачимо, що фактично по всіх областях йде зменшення кількості нових випадків і зниження госпіталізацій. Ще декілька регіонів в найближчі тижні або дні зможуть послабити карантинні обмеження. Уряд обіцяв, що не буде посилювати крантин на Великдень і травневі свята і ми цього робити не будемо", — заявив прем'єр.

Читайте також: В Україні минув пік смертності від COVID-19 — НАН

За його словами, на противагу цьому Кабмін планує посилити заходи з дотримання обмежень, які вже встановлені.

"Перш за все йдеться про соціальну дистанцію, масковий режим, ще раз просимо всіх дослуховуватися до МОЗ і до лідерів церков релігійних організацій, які закликають дотримуватись протиепідемічних норм і святкувати Великдень вдома", — додав Шмигаль.

Що відомо

  • З 1 травня громадський транспорт у Києві відновить свою роботу у звичному режимі, відновиться робота закладів громадського харчування та торгових центрів.
  • Рівень захворюваності на COVID-19 пішов на спад у всіх областях та місті Києві.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок