Померлий провізор аптеки в Чернівцях мав COVID-19. Він міг інфікуватися до вакцинації

Померлий провізор аптеки в Чернівцях мав COVID-19. Він міг інфікуватися до вакцинації

Померлий провізор аптеки в Чернівцях мав COVID-19. Він міг інфікуватися до вакцинації
. Суспільне Буковина

У Чернівцях у провізора аптеки, який 24 березня помер через інсульт, виявили коронавірус. Окрім того, COVID-19 підтвердили у двох колег, з якими раніше він вакцинувався.

Про це Суспільному сказала очільниця обласного лабораторного центру Наталія Гопко.

За її словами, на момент вакцинації у чоловіка не було симптомів коронавірусу, вони проявилися на наступний день. Це пов'язано з інкубаційним періодом вірусу.

Випадок смерті не пов'язують з вакцинацією, оскільки у чоловіка була гіпертонічна хвороба. Водночас продовжують досліджувати аналізи, щоб встановити точну причину смерті, сказав Суспільному гендиректор паталогоанатомічного бюро Дмитро Гречко.

Нагадаємо, у лікарні Чернівців помер провізор аптеки військового госпіталю. Чоловік мав серцево-судинні захворювання, діабет та надмірну вагу. 15 березня його вакцинували від COVID-19.

Внаслідок вакцинації від коронавірусу в Україні не зафіксовано смертей. Про це 25 березня під час пресконференції сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Станом на 19 березня у світі введено понад 397 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Відповідно до наявних даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу.

Читайте також

"80% ефективності не значить, що 20% померли". Доктор наук спростовує фейки про вакцинацію

Що відомо

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей.
  • МОЗ зареєструвало дві вакцини проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca (Covishield) та Pfizer-BioNTech для екстреного медичного застосування. Пізніше в МОЗ зареєстрували й вакцину CoronaVac.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує використовувати препарат AstraZeneca для вакцинації від COVID-19 попри повідомлення про можливі побічні ефекти.
  • Через гостру серцеву недостатність померла вакцинована військовослужбовиця з Одещини. Під час розтину в неї діагностували атеросклеротичний кардіосклероз.
На початок