Борги перед "Житомиртеплокомуненерго": зараз у роботі перебувають 2377 проваджень

Борги перед "Житомиртеплокомуненерго": зараз у роботі перебувають 2377 проваджень

"Житомиртеплокомуненерго", борги, споживачі
"Житомиртеплокомуненерго" через суд стягує борги зі споживачів, 19 квітня 2024 року. Фото: "Житомиртеплокомуненерго"/Facebook

Майже 600 позовів подало до суду на боржників у 2023 році комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго". Зараз у роботі перебувають 2377 проваджень.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба комунального підприємства.

"Минулого року ми розпочали роботу зі зменшення заборгованості за послуги "Житомиртеплокомуненерго". Це стало можливим після зняття обмежень на стягнення боргів по оплаті комунальних послуг. Спершу ми працювали з боржниками, які декілька опалювальних сезонів не сплачували за тепло. Наразі також працюємо з тими, хто має борги по останньому опалювальному сезону", — йдеться у повідомленні.

"Житомиртеплокомуненерго" має право подати до суду на користувача послуг, який не сплачує протягом двох місяців, але зазвичай це відбувається після накопичення боргу за 3 місяці.

Спочатку боржники отримують попередження. Якщо реагування (сплати боргів або укладання договору реструктуризації) немає, то вже тоді подається позов до суду.

"Майже 600 позовів подали до суду тільки минулого року. Сотні рішень суду вже на виконанні. Після отримання судового рішення, справа передається до виконавчої служби, після чого на боржників очікує арешт банківських рахунків, блокування карток, заборона виїзду за кордон, зупинення відчуження рухомого та нерухомого майна", — повідомили в "Житомиртеплокомуненерго".

Якщо борги повертаються через суд, то це збільшує витрати боржника, оскільки доведеться сплатити також судові та виконавчі збори.

Директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин у коментарі Суспільному розповів, що зараз у роботі перебувають 2377 позовів.

"У 2023 році передали до суду 136 справ на суму 6 мільйонів 70 тисяч гривень. Прийнято рішення по 268 справах на 4 мільйони 330 тисяч. Нині в Державній виконавчій службі перебувають 189 справ на 2 мільйони 700 тисяч гривень, в приватній виконавчій службі — 2188 проваджень на суму 31 мільйон 980 тисяч. Загалом в роботі 2377 справ на суму 34 мільйони 680 тисяч", — повідомив Дмитро Рогожин.
Майже 600 позовів подало до суду на боржників у 2023 році комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго"
Дмитро Рогожин. Фото: Суспільне Житомир.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок