В Бердичеві опалювальний сезон завершать через місяць

В Бердичеві опалювальний сезон завершать через місяць

опалення, будинку, населення, комунальні послуги, Бердичів, Житомирщина
Один із будинків Бердичева та система опалення. Ілюстративне. Фото: Олена Кучмій/Суспільне Житомир

Опалювальний сезон у Бердичівській громаді Житомирщини завершать із 1 квітня 2024 року. Таке рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету.

Про це написала пресслужба на сайті Бердичівської міської ради.

В повідомленні йдеться, що призупинити централізовану подачу тепла можуть ще й раніше 1 квітня. Це буде у випадку, якщо в період до 1 квітня фіксуватиметься підвищення середньодобової температури повітря більше +8°С протягом трьох діб.

"При цьому має бути забезпечений відповідний температурний режим в дитячих садках, школах, медичних закладах та житлових будинках", — йдеться у повідомленні.

Також під час засідання виконкому говорили про перерахунок оплати населенню згідно з фактичними обсягами наданих послуг теплопостачання.

Раніше Суспільне писало, що станом на жовтень 2023 року у Бердичівській громаді мешканці багатоповерхівок заборгували 46 мільйонів гривень за послуги теплопостачання. Порівняно з попереднім опалювальним сезоном, сума заборгованості зменшилася на 17 мільйонів гривень. Директор комунального підприємства "Бердичівтеплоенерго" Сергій Приймак розповів, що відокремлення багатоповерхівок від загальної тепломережі на індивідуальне опалення зменшує витрати комунальників.

"У минулому році (2022 році — ред.) ми відключили п'ять з шести будинків від загальної системи. Цього року ми подали заявки в програму ще шести будинків і ще залишилися грубо кажучи, пенсіонери, які не можуть собі це дозволити", — сказав директор комунального підприємства "Бердичівтеплоенерго".

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок