На ТОТ Запорізької області не відбулися масові паради 9-го травня

На ТОТ Запорізької області не відбулися масові паради 9-го травня

9 травня на тимчасово окупованій території Запорізької області
Бігборди на вулицях тимчасово окупованого Мелітополя, травень 2024 року. Фото: Телеграм/Жовта стрічка

На тимчасово захопленій території Запорізької області окупаційна влада 9-го травня скасувала масові святкові заходи, парад та ходу "Безсмертного полку".

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

"Цьогоріч на тимчасово окупованій території скасовано масові паради та ходу "Безсмертного полку". Залякують мешканців уявними атаками сил спротиву. Візуально "9 травня" святкують, але фактично свята не буде, як не буде у них і перемоги", — зазначив посадовець.

Псевдогубернатор тимчасово окупованої Запорізької області Євген Балицький заявив сьогодні, 9 травня, у своєму офіційному Telegram-каналі наступне:

"З огляду на можливі провокації зі сторони України та з метою забезпечення безпеки, проведення масових святкових заходів "Дня Перемоги" 9 травня на території Запорізької області обмежено".

Що відомо про святкування 9-го травня на тимчасово захопленій території Запорізької області

З 1 травня 2024 року окупаційна влада змушувала школярів надягати "георгіївську стрічку" у тимчасово захоплених містах Мелітополь Запорізької області та Генічеськ Херсонської області.

27 квітня 2024 року у Центрі національного спротиву повідомляли, що окупанти скасували святкування "9 травня" на тимчасово захопленій території через страх перед місцевими.

"Без масовки святкування на ТОТ не відбулось би. А після інавгурації Володимира Путіна та подальших планів щодо мобілізації, взагалі б ризикувало перейти в протести. Відтак від нього відмовились. Це добре ілюструє реальний рівень підтримки окупантів на ТОТ", — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок