Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Це було неймовірно". Нападник збірної Угорщини забив найпізніший гол в історії Євро з футболу

"Це було неймовірно". Нападник збірної Угорщини забив найпізніший гол в історії Євро з футболу

Кевін Чобот у складі збірної Угорщини забив гол у ворота Шотландії на Євро-2024
Кевін Чобот у складі збірної Угорщини забив гол у ворота Шотландії на Євро-2024. AP/Matthias Schrader

Угорщина на останніх секундах вирвала перемогу у Шотландії.

Нападник збірної Угорщини Кевін Чобот забив найпізніший гол в історії Євро з футболу. Сталось це у матчі проти Шотландії під час третього туру групового етапу чемпіонату Європи-2024.

Збірна Угорщини вирвала перемогу у Шотландії (1:0) у третьому турі групи А на чемпіонаті Європи-2024 з футболу. Голом відзначився форвард збірної Угорщини Кевін Чобот, який вийшов на заміну на 86-й хвилині матчу. Забити угорцю вдалось на останніх секундах компенсованого часу: на 99:32 хвилині.

Що означає гол Кевіна Чобота?

  • Гол на 99:32 хвилині став найпізнішим в історії чемпіонатів Європи (без врахування додаткового часу).
  • Забитим м'ячем Чобот на п'ять хвилин побив рекорд найбільш пізнього гола. Попереднім рекордсменом був півзахисник Албанії Клаус Г'язула, який у матчі другого туру Євро-2024 забив на 90+4-й хвилині у ворота Хорватії.
  • Кевін Чобот забив свій дебютний гол за національну збірну.
  • Забитим м'ячем форвард приніс перемогу Угорщині. Тепер збірна з трьома очками посідає третє місце турнірної таблиці групи А і зберігає шанси на вихід до плей-оф.

На післяматчевій пресконференції партнери по команді Чобота поділились емоціями від забитого гола після контратаки на останніх секундах. Капітан команди Домінік Собослаї зазначив, що мав фантастичні відчуття після переможного голу.

"Це було неймовірно. Забити так пізно, на 100-й хвилині, це фантастичне відчуття не тільки для мене, але й для всієї команди, зокрема вболівальників. Ми дуже щасливі що все так вийшло, і сподіваємося, що інші ігри також будуть сприятливими для нас".

Півзахисник збірної Угорщини Каллум Стайлз також відзначив гру Чобота.

"Це просто неймовірно, забити на останній хвилині — це найкраще відчуття, яке може виникнути на футбольному полі. Слава Кевіну [Чоботу], він найкращий гравець, і він зробив це [забив переможний гол] для нації", – підкреслив Стайлз.

Хто такий Кевін Чобот

  • 24-річний нападник збірної Угорщини та клубу "Уйпешт".
  • У сезоні 2023/24 відіграв 34 матчі за клуб в усіх турнірах, за які забив сім голів та зробив три асисти. Разом із клубом посів 10-ту сходинку національного чемпіонату Угорщини.
  • Дебютував за національну збірну у березні 2023 року в товариському матчі проти Естонії. Взяв участь у п'яти матчах кваліфікації на Євро-2024.

Збірна Угорщини з футболу: що відомо?

  • Угорщина втретє поспіль грає у фінальній частині Євро. На турнір команда італійського тренера Марко Россі кваліфікувалася як переможець своєї відбіркової групи — вісім матчів без поразок (5 перемог, 3 нічиї).
  • Півзахисник збірної Угорщини Домінік Собослаї став наймолодшим капітаном в історії чемпіонатів Європи.
  • У матчі третього туру Угорщина – Швейцарія форвард Барнабаш Варга зазнав моторошної травми, втратив свідомість і був шпиталізований одразу після того, як його винесли з поля.
На початок