Українські шаблістки здобули другу поспіль командну медаль в сезоні Кубка світу з фехтування

Українські шаблістки здобули другу поспіль командну медаль в сезоні Кубка світу з фехтування

Збірна України з фехтування на шаблях
Збірна України з фехтування на шаблях. Фото: федерація фехтування України

Вибороли "бронзу" у сутичці з Республікою Кореєю.

Україна здобула другу медаль у жіночій командній шаблі у сезоні Кубка світу з фехтування. Українки в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової стали бронзовими призерками змагань.

Від початку сезону українські шаблістки двічі фінішували в топ-5 командних етапів Кубка світу: в листопаді посіли четверте місце в Алжирі, у лютому — п'яте в перуанській Лімі. А на передостанньому етапі Кубка світу, що минув в Афінах, українки вибороли першу нагороду — "срібло".

До останнього етапу Кубка світу в бельгійському Сант-Нікласі українські фехтувальниці ще й підходили зі здобутою олімпійською ліцензією. Це стало можливо саме завдяки результату в Афінах — українки гарантували собі щонайменше позицію найкращої європейської збірної, що не потрапила до топ-4 світового рейтингу.

Як виступили українки?

  • За путівку до чвертьфіналу перемогли Польщу — 45:38. А вже у наступній стадії з перевагою у два уколи — збірну США (45:43).
  • У півфіналі Україна зустрілася з лідерками світового рейтингу, француженками. Попри камбек Аліни Комащук у передостанній сутичці (12:5), українки поступилися з різницею у шість уколів — 39:45.
  • У бронзовій сутичці суперницями українських шаблісток стали представниці Республіки Кореї. Долю протистояння визначила остання сутичка за участі Ольги Харлан, яка зробила п'ять поспіль уколів, не отримавши у відповідь жодного — 45:38.

Що означає результат України?

  • Друга поспіль медаль українських шаблісток на Кубку світу серед команд. Перед цим українки не здобували нагород від травня 2023 року, коли збірна завершила минулий сезон "золотом" у грузинському Батумі.
  • П'ята нагорода Ольги Харлан в сезоні Кубка світу 2023/24: крім командних "срібла" та "Бронзи" здобула золоту нагороду в Лімі та дві бронзові медалі — в Афінах та Алжирі.
  • Закінчує олімпійський відбір на четвертому місці. Разом з українками на Ігри у Парижі відбираються Франція, Угорщина, Республіка Корея (топ-4 світового рейтингу), а також США, Італія, Японія та Алжир (за континентальною квотою).
На початок