"Не вірила, що це олімпійська медаль". Емоції 17-річної біатлоністки Пуцко після "бронзи" Зимової Юнацької Олімпіади

"Не вірила, що це олімпійська медаль". Емоції 17-річної біатлоністки Пуцко після "бронзи" Зимової Юнацької Олімпіади

Поліна Пуцко з медаллю Зимових Юнацьких Олімпійських ігор
Поліна Пуцко з медаллю Зимових Юнацьких Олімпійських ігор. Фото: НОК України

Що сказала українська біатлоністка після здобутої нагороди.

Збірна України виборола першу медаль на Зимових Юнацьких Олімпійських іграх у корейському Канвоні. Поліна Пуцко стала бронзовою призеркою у спринтерській гонці дівчат.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Зимових Юнацьких Олімпійських ігор. Дивіться наживо трансляції на сайті та телеканалі Суспільне Спорт.

17-річна Пуцко на Зимовій Юнацькій Олімпіаді має перші міжнародні старти у кар'єрі. Досі її участь обмежувалася лише виступами на чемпіонатах України: у сезоні 2022/23 вона у складі команди Сумської області стала переможницею жіночої естафети.

У новому сезоні Пуцко мала фініш у топ-4 чемпіонату України вже в особистій гонці — жіночому спринті. Випередили біатлоністку лише Любов Кип'яченкова, Олександра Меркушина та Олена Городна — представниці складу, що відправився на чемпіонат Європи. Сама ж Пуцко натомість змогла випередити одразу кількох біатлоністок з досвідом виступів на Кубку світу: Дар'ю Блашко, Анну Кривонос, Надію Бєлкіну серед інших.

Після здобуття нагороди біатлоністка дала коментар пресслужбі НОК України, у якому розповіла про емоції від гонки. Пуцко визнала, що навіть не сподівалася на здобуття медалі перед спринтом, але залишилася повністю задоволеною підсумковим результатом.

  • Про медаль Зимових Юнацьких Олімпійських ігор
"Після фінішу насправді не вірила, що третя. Думала, що мене обійдуть, бо бачила, що позаду якихось норвежок, француженок. А тут до мене підходить людина з IBU та вітає з третім місцем. У мене сльози на обличчі, всі вітають. Це просто вау".

"Відчуття від перебування на п'єдесталі? Дуже трусило, дуже переживала. Не вірила, що я тут стою, що це олімпійська медаль, вона вже на мені, і це моя [нагорода]".

Поліна Пуцко з медаллю Зимової Юнацької Олімпіади-2024
Поліна Пуцко з медаллю Зимової Юнацької Олімпіади-2024. Фото: НОК України
  • Про погоду у Санвоні під час спринту

"Була дуже холодна погода: від -14 до -17 градусів. У хлопців було ще холодніше. Насправді я просто вмію стріляти під час вітру, тому у мене так і вийшло. А якщо немає вітру, то я не дуже добре стріляю (сміється). Я робила ставки на цей спринт, але не думала, що можу здобути тут «бронзу»".

  • Про шанси поборотися за "срібло" у спринті

"Насправді увесь резерв я використала на третьому колі. Коли я вийшла зі стрільбища, вже на другому підйомі у мене заболіли ноги, було дуже важко. Довелося «на зубах» терпіти. Це все, що я змогла, що було в моїх силах".

Медаль Пуцко — лише друга в історії України на Зимових Юнацьких Олімпійських іграх у біатлонних гонках. Уперше нагороду виборола Христина Дмитренко на Іграх-2016 — "золото" у гонці переслідування.

Що відомо

  • Пуцко проводить четвертий сезон у кар'єрі. Гонки Зимової Юнацької Олімпіади-2024 — перші міжнародні в її кар'єрі.
  • Спринт на Зимовій Юнацькій Олімпіаді-2024 — друга гонка для Пуцко на турнірі. В індивідуальній гонці українська біатлоністка фінішувала 17-ю з чотирма хибами.
  • Медаль Пуцко — четверта для збірної України на Зимових Юнацьких Олімпіадах (1+1+2). Ще дві нагороди здобули Олександра Назарова та Максим Нікітін (фігурне катання, танці на льоду у 2012 році), а також Орест Коваленко (фристайл, біг-ейр у 2020-му).
  • Заключна біатлонна гонка на Зимовій Юнацькій Олімпіаді-2024 — змішана естафета — відбудеться у середу, 24 січня (початок — о 3:30 за київським часом).
На початок