Даяна Ястремська вперше пробилась до четвертого кола Australian Open та повторила особистий рекорд на Грендслемах

Даяна Ястремська вперше пробилась до четвертого кола Australian Open та повторила особистий рекорд на Грендслемах

Даяна Ястремська після перемоги над Наварро
Даяна Ястремська. Фото: DAVID GRAY/AFP via Getty Images

Як минув матч українки проти Наварро.

Даяна Ястремська пробилась у четвертий раунд Відкритого чемпіонату Австралії-2024. У третьому колі українська тенісистка здолала американку Емму Наварро.

Ястремська стала однією з чотирьох представниць України у третьому колі Australian Open, повторивши особистий рекорд на турнірі. У першому колі 23-річна тенісистка розгромила чемпіонку Вімблдона-2023 Маркету Вондроушову з Чехії (6:1, 6:2), а у другому здолала француженку Варвару Грачову (6:3, 6:2).

Суперницею Ястремської у третьому колі стала 27-ма сіяна Емма Наварро, яка перед стартом AO-2024 виграла дебютний титул WTA у Гобарті. Тенісистки зустрілись вперше у кар'єрі.

Як минув матч Ястремської проти Наварро

  • Ястремська заволоділа ініціативою вже на старті поєдинку, зробивши два брейки та повівши з рахунком 4:0. Наварро відіграла один брейк, однак невдовзі ще раз програла свою подачу, а з нею й перший сет — 6:2 на користь Даяни.
  • Натомість у другій партії вже американка зробила два брейки і здобула перевагу 4:0 за геймами. Ястремській не вдалось виправити ситуацію — знову 6:2, однак тепер на користь Наварро, яка зрівняла рахунок за сетами.
  • На початку вирішальної партії Ястремська повернула собі ініціативу, повівши з брейком. Наварро не зуміла нав'язати боротьбу на подачі українки, не заробивши жодного брейкпойнту у партії. Водночас Даяна за рахунку 4:1 зробила ще один брейк, після чого реалізувала другий матчпойнт на своїй подачі — 6:1 і перемога у матчі, який тривав годину і 47 хвилин.

Australian Open-2024. Жінки, третє коло

Емма Наварро (США, 27) — Даяна Ястремська (Україна, Q) 1:2 (2:6, 6:2, 1:6)

Що означає перемога Ястремської

  • Ястремська стала другою представницею України у четвертому раунді AO-2024. Перед нею третє коло подолала Марта Костюк. Уперше в історії дві українки дійшли так далеко у Мельбурні.
  • Ястремська здобула шосту поспіль перемогу на AO-2024 з урахуванням кваліфікації та встановила особистий рекорд на турнірі, вперше пробившись у четвертий раунд.
  • Окрім того, четверте коло — повторення особистого рекорду Даяни на рівні Грендслемів загалом: у 2019-му вона грала на цій стадії на Вімблдоні.

За вихід до чвертьфіналу Ястремська побореться з нейтральною тенісисткою Вікторією Азарєнкою (18-та сіяна).

Australian Open-2024: що відомо

  • У третьому колі AO-2024 ще зіграє Еліна Світоліна. Її матч зі швейцаркою Вікторією Голубіч відбудеться у суботу, 20 січня.
  • Australian Open триватиме до 28 січня. У чоловіків титул відстоює Новак Джокович, серед жінок — Аріна Сабалєнка.
  • Переможці чоловічого й жіночого одиночних турнірів на AO-2024 отримають рекордний гонорар в історії турніру — 3.15 мільйона австралійських доларів.
На початок