Хабар за вступ та відстрочку від мобілізації: у поліції розповіли подробиці затримання освітянина у Рівному

Хабар за вступ та відстрочку від мобілізації: у поліції розповіли подробиці затримання освітянина у Рівному

Затримали заступника директора коледжу у Рівному
. Фото: поліція Рівненської області

Освітянин, якого 14 вересня затримали у Рівному за підозрою в отриманні хабаря, є заступником директора коледжу та водночас секретарем приймальної комісії.

Про це повідомили в Нацполіції в області.

Що сталось

Опівдні 14 вересня від достовірного джерела в поліції Суспільному стало відомо, що затримали представника приймальної комісії Рівненського аграрного коледжу НУБіП. Йому попередньо інкримінували отримання хабаря від потенційного вступника, що мало б допомогти уникнути призову в період мобілізації. За телефоном приймальної коледжу на дзвінки Суспільного не відповіли.

Подробиці затримання

У пресслужбі поліції повідомили, що затримали 43-річного заступника директора коледжу та водночас секретаря приймальної комісії.

"За даними слідства, чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з іншими колегами, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 3000 доларів США за сприяння у вступі на навчання до освітнього закладу. Абітурієнту, а в подальшому — студенту, це давало підстави для ухилення від мобілізації до Збройних сил України", — зазначила пресофіцерка поліції Юлія Дуднік.

Вона уточнила, що затримали його на роботі одразу після отримання хабаря. Освітянина помістили в ізолятор тимчасового тримання. Поліція встановлює інших осіб, які могли скористатися цією схемою.

За скоєне чоловікові може загрожувати до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок