У Полтавській обласній лікарні вилучили три органи для трансплантації від одного донора

У Полтавській обласній лікарні вилучили три органи для трансплантації від одного донора

У Полтавській обласній лікарні вилучили три органи для трансплантації
У Полтавській обласній лікарні вилучили три органи для трансплантації. Суспільне Полтава

Фахівці в Полтавській обласній лікарні імені Скліфосовського вилучили три органи для трансплантації. Всього за рік на базі обласної лікарні провели вісім операцій з забору органів та разом з хірургами Інституту серця здійснили три операції з трансплантації.

Про це 9 травня Суспільному повідомив заступник головного лікаря Олександр Олійник.

“Донором була жінка з діагнозом гострого порушення мозкового кровообігу. Медики констатували смерть мозку. У неї вилучили нирки та серце”, — розповів Олександр Олійник.

Вилучені органи направили до Києва.

“Одну нирку та серце відправили до "Інституту серця МОЗ України”, іншу нирку – до “Національного наукового центру хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова”. Там їх трансплантували трьом реципієнтам”, — пояснив заступник головного лікаря.

Першу операцію з пересадки серця на Полтавщині здійснили в обласній лікарні у травні 2023-го року. Це робили фахівці обласної лікарні та Інституту серця.

“Минулого року забір органів і трансплантацію робили на базі обласної лікарні, бо органи могли зіпсуватися при транспортуванні. Тепер їх відправили до Києва, бо лікарі Інституту серця були на стажуванні в США та навчилися новій техніці зберігання”, — уточнив Олександр Олійник.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok

На початок