На Полтавщині начальника Кременчуцької РВА Олега Лєдніка позбавили депутатських повноважень

На Полтавщині начальника Кременчуцької РВА Олега Лєдніка позбавили депутатських повноважень

Олега Лєдніка позбавили депутатських повноважень
Олег Лєднік. Суспільне Полтава

27 квітня у Полтаві під час конференції обласної організації політичної партії “Слуга народу” вирішили відкликати депутата Глобинської міської ради Олега Лєдніка за народною ініціативою. За це рішення проголосували 24 члени конференції з 25 присутніх. Один – утримався.

Про це повідомила із місця події кореспондентка Суспільного.

За словами голови Полтавської обласної організації партії "Слуга Народу" Олексія Устенка, Олег Лєднік пропускає засідання Глобинської міської ради.

"2022-го року відбулось 15 сесійних засідань, із яких депутат відвідав всього чотири засідання. А 2023-го року відбулось 23 сесійні засідання, з яких депутат пропустив 11. Пропуск депутатом більшої половини пленарних засідань Глобинської міської ради Полтавської області підтверджується відповідним результатом голосувань. Окрім того, депутат Лєднік зовсім не підтримує зв'язок з політичною партією "Слуга народу", яка висунула його кандидатом у депутати місцевої ради. Також депутат не прозвітував 2023-го року, а звіт є виключно за 2022-й рік. Окрім того, порушує норми та принципи, передбачені положенням передвиборчої програми щодо корупції. Будучи членом постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища зловживає своїми повноваженнями. Жодного разу проведення засідань комісії не було анонсовано, а прийняті рішення не були зрозумілими й прозорими, чим було завдано значну шкоду репутації пропрезидентської партії", - повідомив Олексій Устенко.

Олег Лєднік підтверджує, що не відвідував сесійні засідання, бо першочергово виконував обов’язки начальника Кременчуцької РВА. Рішення буде оскаржувати. Інша ж інформація, яку навів під час виступу Олексій Устенко, за його словами, не відповідає дійсності.

"Я постійно звітую про свою роботу. Сумлінно виконую свої депутатські обов’язки, незважаючи на те, що я ще й керівник Кременчуцької військової адміністрації. Всі аргументи, які наводились з боку керівника політичної партії, не мають ніякого підґрунтя. Ця ситуація заангажована і має політичний характер. У політичну раду входять представники, які також є депутатами, які у певну силу причин взагалі не ходять на ці засідання. Я рахую, що це політичний тиск на мене, який здійснюється з моменту призначення мене начальником Кременчуцької РВА", - розповів він.

Далі рішення про відкликання депутата Глобинської міської ради Олега Лєдніка розгляне Українська конференція громад і політична рада партії "Слуга народу".

Хто такий Олег Лєднік

26 березня 2021-го року президент України призначив Олега Лєдніка головою Кременчуцької РДА, після повномасштабного вторгнення – начальником Кременчуцької РВА. Став депутатом Глобинської міської ради 8 скликання він у грудні 2020-го за результатами місцевих виборів та головою постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища на підставі рішень сесії 8-го скликання Глобинської міської ради.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | Тік Ток

На початок