Мобілізація військовозобов’язаних у Полтавській громаді: яка ситуація

Мобілізація військовозобов’язаних у Полтавській громаді: яка ситуація

За вересень у Полтаві мобілізували 13 відсотків від запланованого
Полтава на останньому місці в області за виконанням планового завдання з мобілізації військовозобов’язаних. Суспільне Рівне

Полтава нині на останньому місці в області за виконанням планового завдання з мобілізації військовозобов’язаних. За вересень мобілізували 13 відсотків від запланованого.

Про це перед початком засідання сесії міської ради повідомив виконувач обов’язків начальника Полтавського об’єднаного міського ТЦК та СП Віталій Бережний.

"Станом на 15 вересня 2023-го року, згідно з плановими завданнями, які встановлено, ми виконуємо 8 відсотків планового завдання, яке встановлене Генеральним штабом і по вертикалі доведено до того чи іншого ТЦК. Лубенський, Кременчуцький, Полтавський район якось краще виконують ці завдання, ніж безпосередньо місто Полтава", – сказав Віталій Бережний.

За його словами, для покращення ситуації у мікрорайонах міста та старостатах громади потрібно розгорнути дільниці оповіщення.

"Для цього відрядити туди представників виконавчого комітету рішенням міської ради і забезпечити надання інформації до Полтавського міського ТЦК та СП та оповіщення у майбутньому таких категорій військовозобов’язаних. Тому що штабною чисельністю ТЦК та СП оповістити у віддалених населених пунктах або у великих, таких як Абазівка, Супрунівка, Сем’янівка, віднайти військовозобов'язаного, який там проживає, не є можливим. Дані про нього у Полтавського міського ТЦК та СП відсутні", – розповів виконувач обов’язків начальника Полтавського об’єднаного міського ТЦК та СП.

Окрім того, Віталій Бережний запропонував депутатам міськради розглянути питання про фінансове заохочення для військових, який хочуть служити за контрактом.

"У нас є деякі програми, які фінансовим чином заохочують військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією. Для військовослужбовців, які йдуть на військову службу за контрактом, тобто свідомо підписують контракт на 3-5 років, якогось фінансового заохочення немає", – пояснив Віталій Бережний.

За його словами, наприкінці вересня на Полтавщині формуватиметься механізована бригада. Тому просив, щоб міська влада сприяла виконанню завдання з формування бригади.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок