Повідомив про мінування: поліцейські Миколаївщини викрили неповнолітнього з Умані

Повідомив про мінування: поліцейські Миколаївщини викрили неповнолітнього з Умані

хибне повідомлення
На телефон надійшло повідомлення. Getty Images

Кіберполіцейські Миколаївської області розшукали неповнолітнього жителя Умані, який надіслав електронного листа з погрозами влаштувати вибух в одному з торгових центрів Миколаєва. Слідство триває.

Про це восьмого квітня повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Для перевірки інформації на місце, де міг відбутися вибух в обласному центрі Миколаївщини, рушили поліцейські вибухотехнічної та кінологічної служб.

"Однак жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили. Такий вид хибних повідомлень, що мають на меті введення в оману аварійно-рятувальних служб та правоохоронних органів, на сленгу називають сватингомВід англ. SWAT (Special Weapons And Tactics) — підрозділи у США та ряді інших країн, оснащені спеціальним обладнанням, які часто залучаються при реагуванні на повідомлення про замінування, захоплення заручників тощо.", — йдеться в повідомленні поліції.

Слідчі обшукали помешкання уманця й вилучили комп’ютер.

"Наразі за даним фактом слідчими ГУНП в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження за частиною другою статтіСвідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення. 259 Кримінального кодексу України", — розповіли поліцейські.

Станом на восьме квітня поліцейські перевіряють причетність хлопця до розсилки хибних повідомлень про мінування на території України.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок