46% споживачів електроенергії на Львівщині — населення: від чого залежать аварійні вимкнення світла

46% споживачів електроенергії на Львівщині — населення: від чого залежать аварійні вимкнення світла

14 та 15 травня на Львівщині застосовували графіки аварійних вимкнень електроенергії через дефіцит в енергосистемі. Згодом в "Львівобленерго" повідомили про скасування аварійних відключень.

Від чого залежать аварійні вимкнення світла, розповів перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

За його словами, введення аварійних вимкнень електроенергії залежать від кількох факторів:

"Переважно вони не залежать від нас із вами. Перше — чи будуть продовжуватися удари ворога по об'єктах енергетики. Друге питання — в які строки зможуть наші енергетики відновити пошкоджені або знищені об'єкти. Третє питання, напевно, це те, що залежить від нас із вами, наскільки ми будемо дослухатися до рекомендацій наших енергетиків щодо обмеження споживання електричної енергії в пікові години".

Андрій Годик нагадав, що піковими годинами є ранок і вечір із 18:00 до 22:00. У ці години мешканців просять зменшити використання енергоємних приладів і натомість користуватися ними вдень або вночі. Також, за його словами, населення становить 46% споживачів електроенергії у Львівській області.

"Якщо дійсно цей дефіцит потужності в енергосистемі буде мати системний характер, диспетчером "Укренерго" може бути прийняте рішення щодо запровадження інших обмежень, у тому числі графіків погодинних відключень. На даний момент про це мова не йде, у випадку, якщо графіки будуть застосовані — будуть інформувати додатково", — каже Андрій Годик.

Технічний директор "Львівобленерго" Роман Іванців додав, що так само про зменшення споживання електроенергії просять і бізнес — до прикладу, скоротити освітлення зовнішньої реклами. Окрім цього, він нагадав, що про актуальні вимкнення споживачів повідомлятимуть через чат-боти у Telegram та Viber.

На початок