У Львові для дітей військових та переселенців проводитимуть безкоштовні заняття з англійської

У Львові для дітей військових та переселенців проводитимуть безкоштовні заняття з англійської

Наприкінці листопада у Львові стартує безкоштовний курс з англійської мови для старшокласників. Заняття покликані підготувати учнів до складання національного мультипредметного тесту. Реєструватися можуть діти військовослужбовців, переселенців та діти-сироти.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Одинадцятикласник Арсеній – переселенець з Краматорська. Його батько зараз на фронті. Разом з мамою хлопець прийшов на ознайомче заняття з англійської мови. Розповідає, чому вирішив покращити навички.

"Хочу гарно здати екзамен і працевлаштуватися. Можу трохи говорити, але акцент дуже поганий. Іноді розумію на слух, але краще, коли я бачу текст", — каже Арсеній.

"Я дуже активна мама, слідкую за всіма новинами, можливостями. Зараз їх багато, у Львові – тим паче. Тим більше, думаю, що зараз є такий шанс, незважаючи на те, що дуже важкі часи. Але нашим діткам є такий шанс навчатися", — говорить мама хлопця Зінаїда Бут.

Арсеній та Зінаїда Бут
Арсеній та Зінаїда Бут. Фото: Суспільне Львів

Заняття з англійської покликані допомогти старшокласникам підготуватися до національного мультипредметного тесту. Викладачі планують працювати з учнями у невеликих групах у офлайн- та онлайн-форматах. Взяти участь у проєкті можна з рівнем англійської А2, зазначає викладачка Лілія Тимофійчук.

"Після реєстрації ми даємо тестування, за результатами якого ми оберемо 40 дітей. І дамо їм ще також пробну усну співбесіду для того, щоб ми з цієї кількості діток змогли сформувати чотири групи", — пояснює жінка.

"Упор і на граматику, і на слова, і на читання. Так як немає говоріння і немає письма цього року, то ми його і не тренуємо, тому що це зайвий час. І підготовка до екзамену не передбачає якісь ще додаткові завдання. НМТ перевіряє рівень В1. Тому що це є рівень, з яким люди поступають в університет", — додає викладачка Ольга Кожемякін.

Школярів готуватимуть до НМТ
Школярів готуватимуть до НМТ. Фото: Суспільне Львів

Курс з підготовки до національного тесту організував благодійний фонд "Hope UA".

"Це є підготовка до НМТ. Курс розрахований на дітей військовослужбовців, дітей, які знаходяться у складних життєвих обставинах, для внутрішньо переміщених дітей, дітей загиблих героїв. А також сиріт та напівсиріт. Тобто, це є діти з вразливих категорій", — каже керівниця проєкту з підготовки до тестування Марія Кулик.

За її словами, навчання триватиме упродовж семи місяців і є безкоштовним. Початок – наприкінці листопада. Охочих просять зголошуватися на сторінках благодійного фонду у соцмережах.

На початок