Блогеру зі Львівщини Мар'яну Чаві обрали запобіжний захід — прокуратура готує апеляцію

Блогеру зі Львівщини Мар'яну Чаві обрали запобіжний захід — прокуратура готує апеляцію

Ексклюзивно
Блогеру зі Львівщини Мар'яну Чаві обрали запобіжний захід — прокуратура готує апеляцію
Затримання блогера з Дрогобича. Затримання Мар’яна Чави. Фото: СБУ Львівської області

Блогеру з Дрогобича, якого підозрюють у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, обрали запобіжний захід. Про це Суспільному повідомила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Галицький суд Львова обрав для блогера міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. За словами Адріани Дмитренко, прокуратура не погоджується із таким запобіжним заходом і зараз готує апеляцію: правоохоронці вимагають взяти підозрюваного під варту.

Прокуратура ім'я підозрюваного не називає, але із власних джерел у правоохоронних органах Суспільне дізналось, що мова йде про Мар'яна Чаву. Суспільне телефонувало чоловіку, аби отримати його коментар, але телефон у нього вимкнений.

Блогера із Дрогобича затримали за підозрою у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України, виготовленні та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За інформацією прокуратури, блогер неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи "шакалами". При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати у вищевказаному установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. За словами речниці СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, чоловік на своїх сторінках у соціальних мережах: Telegam, Facebook та платформі YouTube, поширював наративи щодо підтримки та виправдовування російської агресії. Також в одному із ефірів принижував українських захисників. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

На початок