У Львові попрощаються із військовими Романом Пелехом та Юрієм Пиріжком

У Львові попрощаються із військовими Романом Пелехом та Юрієм Пиріжком

У Львові попрощаються із військовими Романом Пелехом та Юрієм Пиріжком
. Фото: Роман Балук/пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 9 травня, у Львові відбудеться прощання із захисниками Романом Пелехом та Юрієм Пиріжком, які загинули в бою. Чоловіків поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Роман Пелех народився у Львові. Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю "машинобудування". Після цього проходив військову службу. Чоловік працював на колишньому Львівському автобусному заводі, згодом – на підприємствах у будівельній сфері.

У перші дні повномасштабного вторгнення Роман добровольцем пішов на війну. Боровся військами РФ у складі 125 окремої бригади тероборони. Виконував бойові завдання на території Донецької та Луганської областей.

Захисник загинув 3 травня у віці 59 років. У нього залишилися дружина, двоє синів, невістка та двоє онуків.

Роман Пелех
Роман Пелех. Львівська міська рада

Юрій Пиріжок також зі Львова. Після завершення навчання чоловік проходив військову службу в Луцьку. Здобув освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У мирний час працював у Львівському обласному інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики.

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. За особисту мужність Юрія нагородили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ "За взірцевість у військовій службі" II ступеня.

На початку повномасштабної війни військовий знову став на захист України. Юрій Пиріжок воював на східному напрямку у лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади. Чоловік загинув 5 травня. Йому було 39 років. У Юрія залишилися мама та сестра.

Юрій Пиріжок
Юрій Пиріжок. Поліція Львівської області

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Романа Пелеха та Юрія Пиріжка на Личаківському кладовищі. 

На початок