Забезпечать комфортні умови навчання: в Макарівській громаді відбудують пошкоджений війною ліцей

Забезпечать комфортні умови навчання: в Макарівській громаді відбудують пошкоджений війною ліцей

У с. Мотижин у Макарівській громаді відбудують пошкоджений війною ліцей
Ліцей у с. Мотижин, Київська область, травень 2024 р. Вадим Токар/Telegram

У селі Мотижин Макарівської громади відремонтують ліцей, який був пошкоджений унаслідок російського вторгнення. Київська обласна адміністрація знайшла підрядника для виконання будівельних робіт.

Про це інформує в Telegram Макарівський голова Вадим Токар.

За його словами,Департамент регіонального розвитку КОДА уклав договір на капітальний ремонт Мотижинського ліцею і незабаром почнуться роботи з реконструкції освітнього закладу.

Після ремонту будівля буде повністю оновлена та відповідатиме всім сучасним вимогам, зазначив селищний голова. Зокрема, запланований капремонт ліцею передбачає заміну покрівлі та оновлення систем опалення та електропостачання. Крім того, підрядник проведе термомодернізацію будівлі, щоб зробити її енергоефективною і теплою.

Також будівельники виконають внутрішній ремонт приміщень, щоб створити зручні умови для перебування учнів і педагогів.

"Відновлення Мотижинського ліцею — це ще один крок до відновлення нашої громади після руйнівної війни", — зазначив Вадим Токар.

Що відомо про відбудову Макарівської громади

У Макарівській громаді унаслідок російського вторгнення були пошкоджені понад 3600 об'єктів, з них майже 2800 житлових будинків. У серпні 2023 року, зокрема, почали відбудову 10 приватних будинків, знищених російськими обстрілами. Відновлення житла фінансує обласна програма.

Станом на кінець літа 2023 року на території Макарівської громади відновили повністю або частково 1721 об'єкт, що був пошкоджений унаслідок бойових дій. Зокрема, відбудували 1317 житлових будинків.

У селищі, зокрема, відновлюють житло у межах програми "ВідновиДІМ". Заявки на участь подали три місцевих ОСББ із багатоквартирних будинків.

Спецкомісія, створена для перевірки об'єктів відбудови, восени минулого року перевірила ремонт двох житлових 5-поверхівок, пошкоджених унаслідок війни. Після інспекції висловили низку зауважень до виконавця робіт.

На початок