Авіаудар по Бериславу, дронова атака Зміївки, повернення дітей з ТОТ. 785 день війни: ситуація в Херсонській області

Авіаудар по Бериславу, дронова атака Зміївки, повернення дітей з ТОТ. 785 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Обстріли Берислава, Херсонщина, удари КАБами
Зруйнована російською керованою авіабомбою будівля у Бериславі, Херсонщина, 16 квітня 2024 року. Херсонська обласна прокуратура/Telegram

785 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 17 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію повернули 17-річну дівчину та 16-річного хлопця

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків, позбавлених батьківського піклування. Зараз їм надають медичну та психологічну допомогу, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Херсонська область - повітряна тривога!

Російська армія обстріляла Львове на Херсонщині — ОВА

Армія РФ обстріляла Львове на Херсонщині. Випустила понад 20 снарядів по населеному пункту. Пошкоджено приміщення школи. Також загорівся приватний будинок.

Про це йдеться у Telegram Херсонської ОВА.

Армія РФ обстріляла понад 20 населених пунктів на Херсонщині протягом доби — Генштаб

Упродовж доби на Херсонському напрямку російські військові з артилерії та мінометів обстріляли понад 20 населених пунктів. Зокрема Тягинку, Іванівку, Новотягинку та Понятівку. Також вони, за підтримки авіації, 7 разів безрезультатно атакували позиції українських захисників в районі Кринок.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА

На території Херсонської області нараховується понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані наразі перебувають більшість з них — невідомо. Через постійні обстріли армії РФ точно не можна сказати, скільки їх зруйновано або пошкоджено на правобережній Херсонщині. Дані постійно змінюються, заявив заступник начальника обласної інспекції з охорони пам'яток історії та культури Денис Сікоза на круглому столі "Херсон. Осмислення майбутнього", який відбувся в обласному центрі.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

У Херсоні внаслідок російського обстрілу горіло складське приміщення

Російські військові обстріляли один із мікрорайонів Херсону. Загорілося складське приміщення недіючого підприємства. Працівникам ДСНС вдалося загасити пожежу.

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію повернули 17-річну дівчину та 16-річного хлопця

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків, позбавлених батьківського піклування. Зараз їм надають медичну та психологічну допомогу, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

В Херсонській територіальній громаді перейменують 30 об'єктів топоніміки

Жителям Херсонської громади пропонують обрати нові назви для 30 об'єктів топоніміки. А саме для:

— 11 вулиць, восьми провулків, проїзду та бульвару у Херсоні;

— Трьох вулиць та двох провулків у Зеленівці;

— Провулку в Комишанах;

— Двох вулиць у селищі Молодіжному;

— Вулиці у Степанівці.

Обговорення на сайті міськради триватиме з 18 до 23 квітня, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

Жителю Бериславського району Херсонської області повідомили про підозру в незаконному збуті зброї та боєприпасів

Повідомили про підозру в незаконному збуті зброї та боєприпасів жителю Бериславського району Херсонщини. Окрім продажу, чоловік придбав автомат та набої до нього і зберігав їх у себе вдома. Слідчі перевіряють причетність підозрюваного до вчинення інших аналогічних злочинів. Йому загрожує до семи років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Погода на Херсонщині 19 квітня

За прогнозом обласного гідрометцентру, у Херсоні та області 19 квітня буде хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі — до 9°, вдень до 18°.

У Херсоні горіла багатоповерхівка. В ДСНС повідомили про порятунок двох людей

У Херсоні з пожежі в багатоквартирному будинку співробітники ДСНС врятували двох людей. Причини пожежі встановлюють, повідомили в ДСНС.

Очолив відділ в окупаційному органі охорони здоровʼя. За колабораціонізм судитимуть жителя Херсона

За колабораціонізм судитимуть жителя Херсона, який очолив відділ в окупаційному органі охорони здоровʼя. Чоловік проводив ревізію стану захоплених окупантами будівель і складав проектно-кошторисну документацію на їх утримання. Йому загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

На Херсонщині — відбій повітряної тривоги.

За урядовою програмою "єВідновлення" жителі Херсонщини отримали компенсації на суму понад мільярд гривень

За урядовою програмою "єВідновлення" жителям Херсонщини нарахували компенсації на суму понад мільярд гривень. Це виплати на ремонт пошкоджених російськими обстрілами осель і сертифікати на придбання нового житла для понад трьох тисяч сімей, повідомив керівник ОВА Прокудін.

Росія порушила кримінальне провадження проти активістки з Херсона Ірини Горобцової

Росія порушила кримінальне провадження проти активістки з Херсона Ірини Горобцової, яку вже понад два роки незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО №2. Їй інкримінують "шпигунство". Про це йдеться на сайті Центру прав людини ZMINA.

Авіаудар по Бериславу, дронова атака Зміївки, повернення дітей з ТОТ. 785 день війни: ситуація в Херсонській області
Ірина Гробцова, айтівка з Херсона, яку у травні 2022 року незаконно викрали військові РФ. Ірина Горобцова/Instagram

Фото наслідків обстрілів армією РФ Херсонщини

Поліція Херсонської області у Facebook показала, який вигляд мають населені пункти Бериславського та Херсонського районів Херсонщини, які вчора обстрілювала армія РФ.

За колабораціонізм і пособництво РФ засуджений житель Херсонщини, який очолив захоплений окупантами Бериславський медичний коледж

За колабораціонізм і пособництво РФ до 11 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили жителя Херсонщини. Він очолив захоплений окупантами Бериславський медичний коледж, де впроваджував у навчальний процес стандарти освіти РФ — прокуратура.

В Херсоні та області — повітряна тривога!

Внаслідок обстрілів армією РФ Херсона пошкоджені труби тепломережі

Вночі армія РФ обстріляла Херсон. Російськими снарядами пошкоджені труби тепломережі, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

Сьогодні на Херсонщині попрощаються із молодшим сержантом Сергієм Войтишиним

Сьогодні на Херсонщині в останню путь проведуть молодшого сержанта Сергія Войтишина. Він помер у лікарні Києва внаслідок ускладнення хвороби. Воїну було 46 років, повідомили в Херсонській ОВА.

На Херсонщині — відбій тривоги!

Внаслідок обстрілів Херсонщини поранені 16 людей

Внаслідок російських обстрілів минулої доби на Херсонщині поранені 16 людей. Армія РФ била по Михайлівці, Бериславу, Новотягинці, Чайкиному, Антонівці, Зміївці, Гаврилівці, Іванівці та Херсону. Пошкоджені адмінбудівля, два приватні будинки та автівка, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На початок