Авіаудар по Бериславу, обстріли Золотої Балки та Херсона. 784 день війни: ситуація в Херсонській області

Авіаудар по Бериславу, обстріли Золотої Балки та Херсона. 784 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Обстріли Херсона, наслідки влучання снарядів РФ
Згоріле авто та пошкоджена внаслідок влучання російських снарядів будівля підприємтва, Херсонщина, 16 квітня 2024 року. Поліція Херсонської області/Telegram

784 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 16 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Херсонська область - повітряна тривога!

Армія РФ скинула на Берислав дві керовані авіабомби. Поранений чоловік

Увечері російська армія з авіації завдала удару по Бериславу. До лікарні звернувся 67-річний чоловік. У нього діагностували контузію. Йому надали медичну допомогу.

Про це йдеться у Telegram Херсонської ОВА.

Армія РФ протягом доби обстріляла понад 20 населених пунктів Херсонщини

Упродовж доби на Херсонському напрямку російська армія з артилерії та мінометів обстріляла близько 20 населених пунктів. Зокрема Токарівку, Тягинку, Ольгівку, Понятівку, Інженерне, Веселе та Берислав.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

На підконтрольну Україні територію повернули дві сім'ї з ТОТ Херсонщини

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію вдалось повернути ще дві родини з дітьми. В одній виховуються двоє братів 12 та 16 років, позбавлених батьківського піклування, в другій — трирічна дівчинка, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Протягом останньої доби Сили оборони півдня ліквідували 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки

Сили оборони півдня за останню добу ліквідували 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема одну гармату, сім одиниць автомобільної техніки, одну антену управління БпЛА і один спостережний пункт російських військових.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Під час окупації став "інспектором" у виправній колонії. За колабораціонізм судитимуть жителя Херсона

За колабораціонізм судитимуть жителя Херсона, який працював "молодшим інспектором групи нагляду" в захопленій окупантами "Північній виправній колонії № 90". Чоловік наразі перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Гроза та дощ: прогноз погоди на Херсонщині на 18 квітня

Синоптики попереджають про грозу на Херсонщині вдень 18 квітня. Також цього дня ймовірний короткочасний дощ, вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі сягатиме 15°, вдень — 25°, повідомили в обласному гідрометцентрі.

Підозрюють в колабораціонізмі двох жителів Херсонщини, які обійняли посади в окупаційних органах влади

Двом жителям Херсонщини, які обійняли посади в окупаційних органах влади, оголосили підозри у колабораційній діяльності. Один з них став "начальником управління" у Херсоні, другий — очолив сільраду у Каховському районі. Обом загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Внаслідок ударів армії РФ по Херсону є пошкодження будинків в двох районах обласного центру

З учорашнього вечора російська армія завдала ударів по Корабельному та Дніпровському районах Херсона. Пошкоджені приватні будинки і багатооверхівка. Постраждалих серед містян немає, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Херсонщина отримала 41 одиницю важкої техніки, у межах програми розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Уряду Японії та ЄС

Херсонщина отримала 41 одиницю важкої техніки, у межах програми розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Уряду Японії та ЄС — екскаватори, навантажувачі, самоскиди та бульдозери.

Транспорт розподілять між громадами, які постраждали внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС. Техніку використовуватимуть для розчищення завалів, транспортування та збору твердих побутових відходів, повідомили в Херсонській ОВА.

Житель Бериславського району Херсонської області під вартою очікує суду. Його підозрюють у вбивстві знайомого

Судитимуть жителя Бериславського району Херсонської області, який у лютому цього року вбив свого знайомого під час застілля. Чоловік знаходиться під вартою, йому загрожує до 15 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

Військові РФ скинули вибухівку з дрона і поранили чоловіка у Зміївці на Херсонщині

Зранку військові РФ скинули вибухівку з дрона на 29-річного чоловіка у Зміївці на Херсонщині. Він отримав поранення руки, повідомили в Херсонській ОВА.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Армія РФ протягом доби 10 разів била по території Херсонської громади

За минулу добу російські війська 10 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксували у Херсоні та Придніпровському. В обласному центрі пошкоджені 10 приватних будинків та дві багатоповерхівки. Загиблих та поранених немає, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

Внаслідок обстрілів на Херсонщині за добу поранені п'ятеро людей

Внаслідок обстрілів Херсонщини минулої доби поранені п'ятеро людей. Російська армія обстрілювала Антонівку, Придніпровське, Золоту Балку та Херсон, також завдала авіаударів по Бериславу, Козацькому та Одрадокам'янці.

Пошкоджені дві багатоповерхівки, 11 приватних будинків, магазин, аптека, приміщення побутових послуг, хлібоприймальне підприємство. Також були влучання в будівлю телекомунікаційної компанії, припортову інфраструктуру та свинокомплекс, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок