Житель Шевченкового проведе 10 років у в'язниці за пособництво РФ: апеляційний суд скасував виправдувальний вирок

Житель Шевченкового проведе 10 років у в'язниці за пособництво РФ: апеляційний суд скасував виправдувальний вирок

10 років у тюрмі проведе 44-річний житель Шевченкового з Харківської області, якого суд першої інстанції виправдав за звинуваченнями у пособництві РФ: прокуратура виграла апеляцію.

Як зазначають у пресслужбі облпрокуратури, також апеляційний суд позбавив чоловіка права обіймати посади в державних органах строком на 15 років та конфіскував його майно.

"Прокурори довели, що під час окупації селища Шевченкове Купʼянського району місцевий мешканець активно допомагав ворогу. Він "зливав" російським військовим адреси проживання учасників АТО/ООС та правоохоронців. Крім того, обвинувачений допомагав окупантам облаштовувати блокпости, виконував їхні вказівки, що шкодило нацбезпеці, пропонував місцевим бути посередником між ними й російськими військовими", — повідомили у прокуратурі.

Чоловіка затримали після деокупації Шевченкового, він перебував під вартою.

У судовому засіданні чоловік заявив, що його обмовили. Захисник доводив, що його клієнт має проукраїнську позицію, співав українські пісні і за українську піксельну форму в окупації його побили росіяни.

Чоловіка визнали невинним вироком Диканського районного суду Полтавської області. Прокурори подали апеляційну скаргу.

"Аргументи прокуратури: заяви чотирьох громадян про те, що після звільнення з-під варти чоловік погрожував їм за показання в суді першої інстанції. Допитані безпосередньо в судовому засіданні апеляційного суду свідки під присягою повідомили, що обвинувачений неодноразово погрожував їм безпосередньо чи через близьких родичів фізичною розправою за те, що вони в суді першої інстанції давали стосовно нього показання про вчинення ним злочинів під час окупації селища російськими військами", — сказано у повідомленні.

Вирок суду апеляційної інстанції набрав законної сили.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Telegram, Facebook, Viber, Instagram, Youtube

На початок